"Rica ediyorum hükümet artık reform yapmasın"

Eski Adalet Bakanı Ergin: Rica ediyorum hükumet artık reform yapmasın!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, hükumetin “yargı reformu” hakkındaki planlarına ilişkin, “Reform yapmasınlar, sadece yargıyı kendi vicdanıyla, kanunlarla, anayasayla, kendi hukuki anlayışı ile baş başa bıraksınlar, bundan daha iyi olur” dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi, Salı günkü 1. Olağan Büyük Kongresi’ni gerçekleştirdi. Partinin Genel Sekreteri ve Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, 9 ay içerisinde 41 ilde il kongresini yapmış, 500’ün üzerinde ilçe başkanlarını atamış ve büyük kongre yapma yeterliliğini elde etmiş bir siyasi parti olduklarını hatırlattı.

Rûdaw’a konuşan Ergin, “Türkiye’de şu anki siyasi iklimi göz önünde bulundurarak bunu söylüyorum. Bu şartlarda ortaya konulan performansı alkışlıyorum. Gerçekten büyük başarı. Kongreden sonra kongre yapılmayan il ve ilçelerde kongreler yapılacak. Nasip olursa 2021 Haziran sonu itibariyle DEVA Partisi yapılacak herhangi bir seçime hazır hale geliyor. Bu açıdan önemli bir kavşağı dönmüş durumda” dedi.

“Ülkede demokrasi daha otoriter bir yapıya evrildi”

Türkiye’nin genel tablosu hakkında  da değerlendirmelerde bulunan Sadullah Ergin, “Türkiye’nin genel tablosuna baktığımızda da maalesef şu anda ülkede demokrasi daha otoriter bir yapıya evrildi. Ülkenin kalkınmaya dönük boyutu maalesef geriye doğru gitmeye başladı. Yükselen milli gelir aşağı doğru inmeye başladı. Özgürlükler kısıtlanmaya, hukuk devletinden uzaklaşılmaya ve  keyfiliğe giden bir süreç yaşadık, yaşıyoruz” diye konuştu.

Ergin, parti olarak izleyecekleri siyaset tarzı ve üslubunu şu sözlerle özetledi:

“Türkiye’nin ihtiyacı olan ayrıştırmayan ve ötekileştirmeyen bir siyaset dilini ve bu ülkede bağırıp çağırmadan, medeni bir zeminde siyaset yapılabileceğine dair bir tarzı, üslubu siyasette hakim kılmaya çalışıyoruz. Hem siyasi ilkeler ve hem de üslup noktasında DEVA Partisi’nin Türkiye’ye yeni önerisi olacak. Ateşli konuşmalardan, karşısındaki aşağılayan, ötekileştiren söylemlerden özenle uzak duracağız. Bu ülkenin vatandaşlarının, 84 milyonun her birinin, kendisini daha iyi hissedeceği, bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı hissedeceği bir dili, siyaset üslubunu hakim kılacağız. Sosyal barışın kapısı bu anahtarla açılıyor. Önce bunu yapacağız. Karşımızdakine saygı duyacağız. Fikirlerine katılmayabiliriz ama insanların sözünü söyleme hakkına saygı duyacağız. Onun bireysel özgürlük alanlarına müdahale etmeyeceğiz. Bir arada yaşama iradesini bununla güçlendirmek zorundayız. Aksi halde bu ülkede ayrıştırarak, gererek, gerilimleri kamçılayarak oluşan öfkeler üzerinden yürüyen siyasetin bu ülkenin geleceğine bir faydası olmayacağını düşünüyoruz.”

“Her reform denildiğinde felaketler büyüyor”

Aynı zamanda eski Adalet Bakanı da olan Sadullah Ergin, hükumetin yargı reformu hakkındaki açıklamalarına ve DEVA Partisi’nin bu konudaki yaklaşımına ilişkin soruya, “Rica ediyorum hükumet artık reform yapmasın. Çünkü her reform denildiğinde felaketler büyüyor. Her reform yapıyorum, yenilik getiriyorum dediğinde insanların alanları daralıyor, özgürlükler kısıtlanıyor, hukuksuz uygulamalar artıyor” yanıtını verdi.

Ergin, sözlerinin devamında, “Lütfen zahmet edip reform falan yapmasınlar artık. Bu reform kavramından da millet bıktı artık. Akşam reform, sabah reform, öğlen reform, böyle bir şey olur mu? Bir kere iyice bir çalışılır, bir sistem getirilip oturtulur. Ha bire iki, üç ayda bir reform olur mu Allah aşkına? Bu reformdan kurtulmak lazım. Reform yapmasınlar, sadece yargıyı kendi vicdanıyla, kanunlarla, anayasayla, kendi hukuki anlayışı ile baş başa bıraksınlar, bundan daha iyi olur diye düşünüyorum” dedi.

Kaynak: RUDAW

Hukuk Haberleri

Kemalist avukattan başörtüsü tahammülsüzlüğü
28 Şubat darbecilerine 'yaşlılık ve sağlık' affı
Gültan Kışanak tahliye oldu
6-8 Ekim vandallığı davasında kararlar açıklandı
Kobani vandallığının görüldüğü davada hüküm açıklandı