Reza Zarrab Hakim Karşısına Çıkıyor

ABD'de tutuklu bulunan İran asıllı Türkiye vatandaşı Zarrab'ın duruşması bugün görülecek.

Kara para aklama, dolandırıcılık ve İran'a uygulanan yaptırımları delme suçlamaları ile ABD'nin New York kentinde tutuklu olarak yargılanan İran asıllı Türkiye vatandaşı işadamı Reza Zarrab, bugün New York'ta hakim karşısına çıkacak.

Davaya bakan Hakim Richard Berman, Reza Zarrab'ın avukatı aracılığıyla yaptığı kefaletle serbest kalma başvurusunu, Türkiye, İran ve Makedonya pasaportları bulunan Zarrab'ın kefaletle serbest bırakılması durumunda kaçma riski bulunduğu gerekçesiyle geri çevirmişti.

ABD'nin New York kentinde tutuklu olarak yargılanan ve hakkında 75 yıl hapis cezası istenen işadamı Reza Zarrab'ın, 16 Haziran'da görülmesi gereken duruşması, iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara'nın iş seyahatlerinin yoğunluğunu gerekçesiyle 20 Haziran tarihine ertelenmişti.

New York'ta, Metropolitan Cezaevi'nde tutuklu bulunan Zarrab, yerel saatle 09.00'da, (Türkiye saatiyle saat 16.00) duruşmaya çıkacak.

Hukuk Haberleri

Pınar Akdoğan: Ağır suçlarda yaş indirimi kaldırılmalı
Meta'ya 'çocuk güvenliği' davasından 375 milyon dolar para cezası
5816 mağduru Ramazan Avuşmak Hoca nihayet tahliye edildi
5816 zulmü devam ediyor: Ramazan Hoca serbest bırakılsın!
TSK'den ihraç edien Teğmen Ebru Eroğlu'nun iade davasında karar çıktı