Pentagon: Saldırıda Siviller Öldü Ama Çok Değil

Pentagon, ABD liderliğindeki koalisyonun, Irak’taki IŞİD mevzilerine düzenlediği söylenen saldırıda, sivillerin de hayatını kaybettiğini duyurdu. Saldırının, IŞİD’in finans merkezlerinden birine düzenlendiği iddia edildi.

“Evet, bu saldırıda sivil ölümlerinin olmasına hazırlıklıydık. Bu trajik ve yapmak istediğimiz bir şey değil.” diyen ABD'nin Irak Komutanlığı Sözcüsü Albay Steve Warren, operasyon emrini vermeden önce hedefin askerî değerini ve olası sivil kayıpları değerlendirdiklerini dile getirdi.

Warren, ilk belirlemelere göre sivil kayıpların az olduğunu ve “tek haneli rakamlar”da kaldığını ekledi.

ABD liderliğindeki koalisyonun son hava saldırısının, IŞİD'in Musul'daki “tahsilat merkezi”ne düzenlendiği öne sürüldü.

ABD ordusu, örgütün finans merkezlerine düzenlenen saldırıların sayısının 9'a çıktığını söyledi.

ABD Sivil Kayıpları Hesaplıyor!

ABD Dışişleri Bakanlığı, ocak ayı başında yaptığı açıklamada, “sivil kayıplara rağmen” gerçekleştirilecek operasyonlara dair bir “hesaplama” kullandıklarını duyurmuştu.

Detayları açıklamayı reddeden Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, “Gerçekleştirdiğimiz herhangi bir saldırıda ya da hava operasyonunda sivil kayıpların en az olmasını hedefliyoruz.” demişti.

Sputnik News

Irak Haberleri

Suriye'den nakledilen "IŞİD" tutuklularının sayısı 4600'e yaklaştı
Irak, Suriye’den 2 bin 250 IŞİD mensubunu teslim aldı
Suriye'den Irak'a nakledilen 'IŞİD' tutuklularının sayısı 900'e ulaştı
Irak Meclisinde cumhurbaşkanı seçimi oturumu bir kez daha ertelendi
Irak Kürdistanı’nda SDG’yi eleştiren dört imam gözaltına alındı