Paket Beklentilerin Ne Kadarını Karşıladı?

Ülke Tv'de Ersoy Dede'nin hazırlayıp sunduğu Bıçak Sırtı programında "Demokratikleşme Paketi" konuşuldu.

HAKSÖZ-HABER

Programa Haksöz Haber Genel Yayın Yönetmeni Kenan Alpay'ın yanı sıra Timetürk haber portalı editörü Nevzat Çiçek, Türkiye Barış Meclisi Sözcüsü-gazeteci Hakan Tahmaz ve MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri katıldı.

Bıçak Sırtı'nda "demokratikleşme paketi"ni ihtiva eden başlıklar masaya yatırıldı. 
 
Türkçülük dayatmasının sembollerinden biri olan Andımız'ın okunması zorunluluğunun kaldırılması ve CHP-MHP-BDP'nin tepkileri değerlendirildi. Ayrıca kılık kıyafet yönetmeliğinin değişmesiyle kamu kurum ve kuruluşlarında üç alan hariç başörtüsünün serbest bırakılmasının toplumsal beklentileri karşılayıp karşılamadığı tartışıldı. 
İlaveten yerleşim birimlerinin eski isimlerinin iade edilmesinin statüko ve toplum açısından temsil ettiği değer üzerinde duruldu.
 
Kürt ve Alevilerin, Rum ve Ermeni cemaatlerinin demokratikleşme paketinden neden beklentilerinin karşılanamadığı konusunda görüşler müzakere edildi. Askeri-bürokratik vesayetin refleksleri gibi konuların konuşulduğu program zaman zaman gerilimli tartışmalara sahne oldu.
 

Kültür Sanat Haberleri

“Surreal Syria – Gerçeküstü Suriye” belgeseli ilk kez izleyiciyle buluşuyor
El Hattabi'nin hayatını işleyen "İlk Gerilla" kitabı raflarda!
Ekin Yayınları, Ümraniye Kitap Fuarı'nı dolu dolu geçirdi
Prof. Şener Aktürk: Suriye’nin kurtuluşu; İslam coğrafyalarının özgürlüğüne giden yolun başlangıcıdır
Tarihe ışık tutan bir film: Palestine 36