Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya'ya 'Özerklik' Cezası

Mardin'de görülen 'Özerklik' davasında aralarında Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya'nın da bulunduğu 5 kişiye 6 yıl 3'er ay, 1 kişiye 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Mardin Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Nusaybin'deki “Özerklik” ilanına ilişkin görülen dava sonuçlandı. Nusaybin Belediye Eş başkanı Sara Kaya'nın da aralarında olduğu 9 kişinin yargılandığı davada 3 kişi beraat etti, 5 kişi 6 yıl 3'er ay, 1 kişi ise 8 yıl 9 ay ceza aldı.

Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya, HDP Eş Başkanı Sabiha Gündüz, DBP Eş Başkanı Zeynep Algan, MEYA-DER Eş Başkanı Salih Cebe ve DBP İlçe yöneticisi Erhan Dinç “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten” 1 yıl 3'er ay, “Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemekten” 5'er yıl olmak üzere toplamda her sanık için 6 yıl 3 ay ve “Öz yönetim' açıklamasını okuyan Kent Meclisi Sözcüsü Muhsin Aksan'a “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten” 1 yıl 3 ay, ‘Örgüt üyesi olmaktan” 7 yıl 6 ay olmak üzere toplamda 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Davada tutuksuz yargılanan Kent Meclisi sözcüleri Faysal Dağ, Ramazan Artan ve Nazlı Duman beraat etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Hukuk Haberleri

Sinan Ateş cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada sona gelindi
Yoğun bakımdaki hastaya cinsel saldırıda bulunan hemşireye 25 yıl 7 ay hapis
Mahkemeden emsal nafaka kararı
"Boşanma reddi sonrası 3 yıl bekleme" kuralında yeni gelişme!
İkamet sahibi 4 Çeçen öğrenci neden havaalanında tutuluyor?