Nobel Barış Ödülü'nü alan Machado işgal yanlısı çıktı!

2025 Nobel Barış Ödülü verilen Venezuelalı muhalif siyasetçi Maria Corina Machado'nun, siyonist rejim yanlısı açıklamaları dikkat çekti.

Venezuelalı muhalif lider Maria Corina Machado, Nobel Barış Ödülü’nü almasının ardından geçmişte yaptığı siyonist rejim yanlısı açıklamalarla yeniden tartışma konusu oldu.

Seçim kampanyasında göreve gelirse Venezuela’nın Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını açıklayan Machado, “Bir gün israil ile Venezuela çok daha yakın ilişkilere sahip olacak. Büyükelçiliğimizi Kudüs’e taşıyacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Machado, 2018 yılında da Venezuela'daki Bolivarcı iktidara karşı siyonist rejim sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya mektup yazarak destek istemişti.

Norveç Nobel Komitesi, Machado’ya ödülü, Venezuela halkının demokratik haklarını savunmadaki çabaları ve demokrasiye adil, barışçıl bir geçiş sağlama mücadelesi gerekçesiyle verdi.

Venezuela’nın önde gelen muhalif siyasetçilerinden olan Machado, 7 Ekim 1967’de Caracas’ta doğdu. Üniversitede endüstri mühendisliği eğitimi aldı, ardından finans alanında uzmanlaştı. 2002’de Sumate sivil toplum örgütünü kurarak seçim şeffaflığı için çalıştı. 2011-2014 yılları arasında Ulusal Meclis üyeliği yaptı.

Kaynak: İLKHA

Dünya Haberleri

İsviçre Maliye Bakanı Keller-Sutter'den Grok'un hakaret içerikli paylaşımı için suç duyurusu
ABD'nin "İran'a saldırıların başlatılmasından beri 16 adet MQ-9 Reaper İHA kaybettiği" iddiası
Fransız Senatosu, 15 yaşından küçüklere kısmen sosyal medya yasağı getiren tasarıyı kabul etti
Rusya: Luhansk bölgesinin tamamını kontrol altına aldık
ABD, Avrupa ile Orta Doğu'ya yeni savaş uçakları ve tanker uçaklar sevk etti