Netanyahu 'Hamas' Kararını Hazmedemedi

Netanyahu, AB'nin Hamas kararını "Avrupa’nın ikiyüzlülüğü" olarak nitelendirdi.

Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Avrupa Adalet Divanı'nın, Hamas'ı Avrupa Birliği (AB) terör listesinden çıkartmasını "Avrupa’nın ikiyüzlülüğü" olarak nitelendirdi. 

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Netanyahu, "Bugün 'Avrupa ikiyüzlülüğünün' çok rahatsız edici bir örneğine şahit olduk. İsrail’in savaş suçu işlediği gerekçesiyle Cenevre’de dava açılırken, Lüksemburg’da Avrupa Mahkemesi, Hamas’ı terör örgütü listesinden çıkardı. Hamas ki sayılamayacak kadar savaş suçu ve terör eylemleri düzenleyen Hamas’ın aynısıdır" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin İsrail’e karşı dostluğunun, Avrupa’nın tutumuyla zıt düştüğünü belirten Netanyahu, "Öyle görülüyor ki 6 milyon Yahudi’nin katledildiği Avrupa’da hala ders çıkarmamış çok sayıda kişi var. Ancak biz İsrail’de bazı şeyleri öğrendik. Terör ve ikiyüzlülüğe karşı halkımızı ve devletimizi korumaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı. 

Avrupa Adalet Divanı, AB'nin Hamas'ı terör örgütleri listesinde tutma kararını iptal etmişti. 

Merkezi Lüksemburg'da bulunan AB mahkemesinin kararında, Hamas'ın terör örgütleri listesine alınma gerekçesinin incelenmiş ve teyit edilmiş gerçek eylemler yerine, basın ve internette yer alan iddialara dayandırılması nedeniyle işlemin hukuka aykırı olduğu belirtilmişti. Mahkeme ayrıca Hamas'ın terör örgütleri listesinde bulunmasından kaynaklanan AB'deki mal varlığının dondurulması gibi yaptırımların üç ay sonra kaldırılmasına hükmetmişti.

Filistin Haberleri

İşgal ordusu Gazze'nin güney ve kuzeyinde geniş çaplı yıkımlar gerçekleştiriyor
Nail Barguti, sürgündeki Filistinli tutuklular için dünyaya harekete geçme çağrısı yaptı
İsrailli generalin iki yıllık soykırımın ardından söyledikleri: “Savaş başarısız oldu, kayıplar artıyor”
Refah Sınır Kapısı’ndan geçişler beklenenin yüzde 25’inde kaldı
Ebu Ubeyde'den çetelere: Akıbetleri ölüm ve yok oluştur