"Mustafa Kemal’in askerleriyiz" holiganlığı!

Türkiye’de Mustafa Kemal isminin devamına asla eleştiri içerikli bir cümle getirilmesi istenmez, üstelik onun ismiyle yapılan siyaset, spor müsabakası, tören ve her türlü eylem ile söylem muteber ve takdire şayan kabul edilir.

HAKSÖZ HABER

Mustafa Kemal üzerine inşa edilen ideolojinin dinamiklerinden biri de ‘onun askeri’ olduğunu dil ile ikrar etmektir. Aksi halde muteber kabul edilmez, başarılı sayılmaz, doğru bir eylem veya söylemde bulunmuş sayılmazsınız!

Dün oynanan bir basketbol müsabakasının tebrik mesajlarına Türkiye’deki Kemalist siyasiler, ilginç yorumlarıyla büyük katkı sağladılar. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da o isimlerden sadece biriydi.

CHP’li Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından Yunanistan’ın basketbol takımı Olympiakos’u yenen Anadolu Efes’i 19 Mayıs gibi “kutsal” bir günde tebrik ederken şöyle yazdı: “Anadolu Efes, bu anlamlı akşamda EuroLeague'de Yunanistan temsilcisi Olympiakos’u yenerek finale kaldı. Galibiyet kadar, deplasmanda salonu “Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyerek inleten taraftarlarımızı da tebrik ediyorum.

Kemalizm için vazgeçilmez sloganlardan olan “Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sözleri bir basketbol sahasını inletirken, sevinç naraları atanların ‘militarist’ fikirleri tartışılmayı ve eleştirilmeyi hak etmiyor mu?

Yorum Analiz Haberleri

Ölümü unutarak yaşamaya çalışmak hataların en büyüğü!
Nekbe'nin tanıkları anlatıyor: Ne olursa olsun topraklarımızı terk etmeyeceğiz!
Başörtülü hakime itiraz eden İslam düşmanı avukat hakkında soruşturma açıldı!
Adalet sisteminin kademeli olarak yetiştirdiği katiller...
Hiçbir koşulda acizlik göstermeyen bir halk!