Müslüman Tutsakların Hikâyeleri Belgesel Oldu

İslâmî kimlikli insanlara yönelik, 1990'lı yılların başından itibaren başlayan cadı avı mağdurlarının hikâyeleri belgesel oldu.

Yönetmenliğini Kevser Çakır Demir’in üstlendiği “Derdest” isimli belgesel, 24 Eylül Cumartesi günü Ali Emiri Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

28 Şubat, darbeden yıllar önce başlamış bir sürecin dayandığı noktaydı. Bu süreçte İslâmî hassasiyet sahibi insanlar için âdeta bir cadı avı başlatılmıştı. Devletin öteden beri alışkanlık edindiği ‘ibret-i âlem olsun’ mantığı, haklı-haksız ayırmaksızın bir kere daha devreye sokulmuştu. Âdeta yeniden kurulan İstiklal Mahkemeleri İslâmî kimlikli insanları cezalandırma kurumuna dönüşmüştü.

Bu belgesel tüm bu olayları ve yaşananları anlatarak tarihe not düşmeyi ve hâlâ içeride devam eden 28 Şubat’lar için de adalet çağrısında bulunmayı amaçlıyor.

www.derdest.org

Kültür Sanat Haberleri

İstanbul'da "Kudüs ve Filistin Dersleri" kitabının tanıtımı yapıldı
Umran Dergisi Ocak 2026/377. Sayı Çıktı
Genç Birikim dergisinin Ocak 2026 (283'üncü) sayısı çıktı
12. Necip Fazıl Ödülleri sahiplerini buldu
Genç Birikim dergisinin Aralık sayısı çıktı