‘Müslüman Şahsiyetin İnşası ve Sorumluluğu’

Bingöl Üniversitesi Bilgi ve Düşünce Kulübü tarafından ‘Müslüman Şahsiyetin İnşası ve Sorumluluğu’ konulu seminer üniversitenin İlahiyat Fakültesi konferans salonunda yapıldı.

Bingöl Üniversitesi Bilgi ve Düşünce Kulübü tarafından ‘Müslüman Şahsiyetin İnşası ve Sorumluluğu’ konulu seminer üniversitenin İlahiyat Fakültesi konferans salonunda yapıldı. Seminer Diyarbakır Özgür-Der Şubesinden Abdülhakim BEYAZYÜZ tarafından sunuldu.

Sunuculuğunu ve açılış konuşmasını Erhan Ozan’ın yaptığı program Kur’an’ı Kerim okunmasıyla başladı. Ozan giriş konuşmasında kulüübün faaliyetlerinden bahsetti. Daha sonra Abdülhakim Beyazyüz sunumunu yaptı.

Beyazyüz  konuşmasında çağımızın kaos çağı olduğunu belirtti . İnsanlık bugün açlıktan ölüyorsa ve bir kısım insanlarda obeziteyle yaşıyolarsa, bizler Müslümanlar olarak bunu tartışmak zorundayız. Bu sorunun temelinde insana bakış açısı yatmaktadır.

Rönesans ile başlayan bazı sömürgecilik hareketlerinin Müslümanlar üzerinde bazı değişikliğe neden olduğunu dile getiren Beyazyüz, Bu dönem anlayışı daha çok insanı yüceltmeye yöneliktir. Bu anlayış insanları yanlış  yollara sevk etmektedir. Aklın putlaştırılmasına, insanın Allaha ihtiyaç duymadığı ön görülmektedir. Bu çağ felsefesi insanı tanrılık makamına  çıkarmaktı. Birçok felsefe görüşü Allah’ın  insana karışmadığını savunmuştur . Bu dönem de insan sadece kendi çıkarlarını düşündüğünü, Allah’ın insanla ilişkisiniz kestiğini söylemektedirler. Felsefeye ‘’dünü unut geleceği düşünme anı yaşa ‘’ mantığı yerleştirdiler. Bu anlayış insana yakışmayan bir durum olduğunu,  Allah’ın bunu insanlardan istemediğini ve bundan razı olmadığını söyleyen Beyazyüz, Allah insanı temiz bir fıtrat olan İslam üzerinde yaratmıştır. Allah insana ıslah etme sorumluluğu yüklemiştir. Allah insana zorluluk dilemez kolaylık diler. Allah insana adalete iyiliğe koşmamızı dilemiştir. Allah insana katından bir ruhla değer vermiştir. Allah insana yeryüzünün halifeliğini vermiştir. Allah bize  cinsiyetimizle, ırkımızla ve statülerimizle övünmemeyi istedi takva yolunu ve yücelmemiz için İslam’ı bize bahşetti. İslam dünyadan el çekmemeyi dünyayı düzeltmeyi ıslah etmeyi iyilik yapmayı emreder. Allah bize özel bir önem  arz eder.

Son olarak BEYAZYÜZ  Müslüman bir anne ve babaya sahip olmak yeterli değildir. İslam yolu çok aydınlık bir yoldur. Cihat mazlumun kurtarılmasının bir amacıdır. Başkasını kendi dinine zorla koymak cihat değildir. Ben Müslümansam rahmet için gönderildim bilincine sahip olmamız gerekir. İnsanın Allaha doğru bir yol alması gerekir. Müslüman  bir insanın insanların dertlenmesi ile dertlenmesi gerekir. Muhakkak  bu bir hatırlatma ve uyarıdır artık dileyen rabbine bir yol tutsun. Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Etkinlik Haberleri

Muş Alparslan Üniversitesi Amerikan üniversitelerindeki direnişi selamladı
Maraş Özgür-Der Gazze & Mescid-i Aksa nöbetinde
ABD’de Gazze için direnen öğrenciler Dicle Üniversitesinden selamlandı
Kahramanmaraş Özgür-Der Gazze & Mescid-i Aksa Nöbeti’nde
Batman Özgür-Der'de öğrenciler piknikte bir araya geldi