“Mültecileri Reddeden AB Ülkelerine Yaptırım Uygulansın”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, mültecileri reddeden Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere ekonomik yaptırım uygulanması gerektiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Paris’te yaptığı ortak basın toplantısında, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında uzlaşmazlığa yol açan mülteci krizi ile ilgili soruları yanıtladı.

Euro News Türkçe’de yer alan habere göre Macron, mülteci statüsü almış göçmenleri reddeden AB üyelerine uygulanması düşünülen ekonomik yaptırımlarla ilgili, “Bunu hesaba katan bir mekanizmadan yanayım.” dedi.

Fransa lideri, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Macaristan’ı açık bir şeklide ima ederek “AB’nin dayanışmasından büyük ölçüde yararlanan ve mülteci meselesi söz konusu olduğunda ulusal bencilliklerini öne çıkaran ülkeler olmamalı.” ifadelerini kullandı.

Dünya Haberleri

Trump'tan ABD medyasına İran konusunda "vatana ihanet" suçlaması
Trump Venezuela’yı ABD'nin 51'inci eyaleti olarak gösterdi
İngiltere, Hürmüz Boğazı'na ek savaş uçağı ve dronlar sevk edecek
Brüksel'de İsrail'in katılımına tepki için Eurovision'a alternatif konser düzenlendi
NYT: İsrail Eurovision’u devlet operasyonuna çevirdi