Mossad şefi "ateşkesin detaylarını tamamlamak üzere" hala Doha'da

Siyonist kabine ateşkes oylaması yapmaktan vazgeçerken bu durum ateşkesin iptal edildiği şeklinde yorumlandı. Ancak Siyonist basın ateşkes detaylarının hala görüşüldüğünü iddia etti ki bu durum işgal rejiminin antlaşmanın arkasında olduğunu gösteriyor.

HAKSÖZ HABER

The Times of Israel'in haberine göre işgalcilerin Mossad şefi David Barnea ve diğer müzakereciler, ilan edilen ateşkes anlaşmasının “detaylarını tamamlamak üzere” Katar'ın başkentinde bulunuyor.

Katar ve ABD'nin anlaşmaya varıldığını açıklamasına rağmen İsrail kabinesi henüz anlaşmayı oylamadı ve İsrail başbakanlık ofisi “Hamas'ın son dakika şantaj girişimlerinde bulunduğunu” iddia etti.

Hamas'ı ateşkesin bazı hükümlerinden geri adım atmakla suçladı ki bu iddia Hamas tarafından reddedildi. Siyonist kabine ateşkes oylaması yapmaktan vazgeçerken bu durum ateşkesin iptal edildiği şeklinde yorumlandı.

Ancak Siyonist basının ateşkes detaylarının hala görüşüldüğünü iddia etmesi işgal rejiminin antlaşmanın arkasında olduğunu gösteriyor. Barnea'nın Doha'daki varlığı bunun delili. ABD'nin işgal rejimi üzerindeki baskısı ve Siyonist iç kamuoyunun durumu Netanyahu'nun elini kolunu bağlamış durumda.

Filistin Haberleri

İşgal rejimi Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor
Yahudi çeteler El-Halil’de bir yaşlı kadınla oğullarını yaralayarak 30 koyunu çaldı
İşgal güçleri Nablus’ta şehit Mahmud El-Akkad’ın ailesinin evini patlayıcılarla yıktı
Alimler Birliği'nden Mescid-i Aksa çağrısı
Kuşatma altındaki bayram: İsrail’in baskısını artırmasıyla Gazze’de kutlayacak pek bir şey kalmadı