Mossad şefi "ateşkesin detaylarını tamamlamak üzere" hala Doha'da

Siyonist kabine ateşkes oylaması yapmaktan vazgeçerken bu durum ateşkesin iptal edildiği şeklinde yorumlandı. Ancak Siyonist basın ateşkes detaylarının hala görüşüldüğünü iddia etti ki bu durum işgal rejiminin antlaşmanın arkasında olduğunu gösteriyor.

HAKSÖZ HABER

The Times of Israel'in haberine göre işgalcilerin Mossad şefi David Barnea ve diğer müzakereciler, ilan edilen ateşkes anlaşmasının “detaylarını tamamlamak üzere” Katar'ın başkentinde bulunuyor.

Katar ve ABD'nin anlaşmaya varıldığını açıklamasına rağmen İsrail kabinesi henüz anlaşmayı oylamadı ve İsrail başbakanlık ofisi “Hamas'ın son dakika şantaj girişimlerinde bulunduğunu” iddia etti.

Hamas'ı ateşkesin bazı hükümlerinden geri adım atmakla suçladı ki bu iddia Hamas tarafından reddedildi. Siyonist kabine ateşkes oylaması yapmaktan vazgeçerken bu durum ateşkesin iptal edildiği şeklinde yorumlandı.

Ancak Siyonist basının ateşkes detaylarının hala görüşüldüğünü iddia etmesi işgal rejiminin antlaşmanın arkasında olduğunu gösteriyor. Barnea'nın Doha'daki varlığı bunun delili. ABD'nin işgal rejimi üzerindeki baskısı ve Siyonist iç kamuoyunun durumu Netanyahu'nun elini kolunu bağlamış durumda.

Filistin Haberleri

Filistinli gazeteci: Bir ağrı kesiciden bile mahrum bırakıldım
Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler Batı Şeria’da Filistinlilerin araç ve evlerine saldırdı
İşgal zindanları işkence ve insanlık dışı uygulama merkezleri durumunda
BM raporunda İsrail saldırılarında Filistinli çocukların yaşadıklarına ilişkin sarsıcı tanıklıklar yer aldı
"Sarı Hat" Gazze’ye yaklaşıyor