MHP'nin şiddet söylemi her yerde: "Azdan az çoktan çok"

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem CHP'li Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenen bir konserde konuşturulmadığını belirterek sahneye kaymakam ve çevik kuvvet polisi ile beraber çıktı.

HAKSÖZ HABER

Erzurum Tanıtım Günleri'nin yapıldığı Maltepe Meydanı'na Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu'nun alınmasının istenmediği ve Erzurum Valisi Okay Memiş'in 'o varsa ben yokum' tarzında söylemlerde bulunduğu iddia edilirken, Esenyurt'ta da bir etkinlikte MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem'in konuşma yapmak istediği ancak buna belediyenin izin vermediği ifade edildi. 

Siyasi partilerin zıtlaşmaları siyasi ve ideolojik açıdan belli bir oranda kabul edilirken, siyasilerin ucuz ve popülist tavırlara başvurmaları; 'Türkiye'deki siyasetin ve siyasilerin seviyesizliği' olarak yorumlanıyor. Ancak şiddet söylemlerinin de ucuz popülizmin hemen ardından kendisini ortaya çıkarmaya çalıştığı görülürken bu durum endişe verici bulunuyor. 

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem'in de 'sahnelerde' siyasi mesajlar vermek isterken şiddet söylemleri ile partisinin tavrını beraberinde toplanan insanlar üzerinden aktarmaya çalışması dikkat çekti. 

Arzu Erdem siyasi muhaliflerini 'tehdit ettiği' söylemlerinde: “Ben, MHP İstanbul Milletvekili olarak, burada bulunan 40 derneğimizin etkinliğine geldim. Geldiğim bu etkinlikte ne yazık ki Esenyurtlulara selamlama konuşmamın yapılmaması için ilgili belediye başkanı ve güvenlik görevlileri tarafından her yöntem kullanıldı. Biz de diyoruz ki; azdan az, çoktan çok… Biz konuşuruz. Biz, gerekli cevabı veririz. Biz, şu an burada devletimizi temsil ediyoruz. Esenyurt sahipsiz değildir.” ifadelerini kullandı. 

MHP'li grubun polis koruması altında sahneye doğru yürümesi de dikkat çeken bir başka konu oldu.

Yorum Analiz Haberleri

Şule öğretmen ve yeni maarif modeli
Siyonistlerin antisemitizm “silahı” artık işe yaramıyor
"Nefretin çatallı dili kurusun!"
ABD üniversiteleri ayaklanırken Türkiye ne yapıyor?
"Müslüman” öğrencilerin ABD’yi sarsan eylemleri