Mescid-i Aksa'ya Düzenlenen Baskınlar Yeni Bir Döneme Zemin Hazırlıyor

Şeyh Raid Salah Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskınlar konusunda uyarıda bulunarak, baskınların Mescid-i Aksa için oldukça zor geçecek yeni bir döneme zemin hazırladığını söyledi.

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, Yahudi yerleşimcilerin ve fanatik Yahudi örgütlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskınlar konusunda uyarıda bulunarak, baskınların Mescid-i Aksa için oldukça zor geçecek yeni bir döneme zemin hazırladığını söyledi.

Şeyh Raid Salah, Kudüs Enformasyon Merkezi "QPress" tarafından dağıtılan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan basın açıklamasında, Mescid-i Aksa'nın zor ve tehlikeli bir dönemden geçtiğini, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa'yı boşaltmak istediğini, Yahudi örgütlerinin bu ay sonunda Pesah (Hamursuz) Bayramı dolayısıyla Mescid-i Aksa'ya baskın çağrılarını sürdürdüğünü ifade etti.

Filistinlileri her türlü kısıtlamaya rağmen Mescid-i Aksa'ya giderek baskınlara karşı nöbet tutmaya çağıran Şeyh Raid Salah, Pesah (Hamursuz) Bayramı'nda Mescid-i Aksa'ya topluca baskın düzenleme çağrılarının şahısların kişisel çağrıları olmadığını, bilakis işgal rejiminin genel politikası olduğunu söyledi.

Mescid-i Aksa'ya baskın çağrılarının tehlikesine dikkat çeken Şeyh Raid Salah, işgal güçlerinin aktivistlere yönelik baskı ve gözaltıları yoğunlaştırmasının amacının da Mescid-i Aksa'yı boşaltmak olduğunu belirtti.

Şeyh Raid Salah, bu zor günlerin sabır ve cesaret gerektirdiğine işaret ederek, kendilerinden beklenenin Mescid-i Aksa'ya vefalı kalmak olduğunu dile getirdi.

FİEM

Filistin Haberleri

İşgal rejimi iletişim altyapısını hedef alıyor: Dörtte üçü yok oldu
Siyonistlerin sınır kapılarını kapatması kıtlık kabusunu geri getirdi
Kassam Tugayları, 15 işgal askerini pusuya düşürdi
HAMAS: "10 günde İsrail'e ait 100 askeri aracı imha ettik"
Katil İsrail Batı Şeria'da hava saldırısı düzenledi