Mescid-i Aksada Bayram Namazı

Filistinliler bayram sabahı namaz için Mescid-i Aksa'ya koştu.

Kudüs'te ve 1948'de işgal edilen Filistin topraklarında yaşayan onbinlerce Filistinli bu sabah (8 Ağustos Perşembe) bayram namazında Mescid-i Aksa'yı doldurdu.

Sabah erken saatlerden itibaren Mescid-i Aksa'ya giden yollar ve Mescid-i Aksa'nın kapıları bayram namazına giden ve bayram namazından sonra da evlerine dönen Filistinlilerle dolup taştı. İşgal güçlerinin sabah erken saatlerden itibaren Mescid-i Aksa'nın etrafındaki bölgelerde geniş güvenlik önlemleri aldığı bildirildi.

Filistinlilerden Mısır'a Destek

Mescid-i Aksa hatibi bayram hutbesinde, Filistin'de ve Mısır'da birlik ve bütünlük çağrısında bulunarak, bölünmüşlük halinin sadece düşmana hizmet ettiğini ve kafirlerin İslam ülkelerinde ayrılık çıkarmaya, Müslümanları dinlerinden uzaklaştırmaya çalıştığını, dünyanın çeşitli bölgelerinde Müslümanlara yönelik hücumlar olduğunu söyledi.

Kudüs sakinlerinden ve 1948'de işgal edilen topraklardan Mescid-i Aksa'ya bayram namazına gelen Filistinliler Mısır ile dayanışma çadırı kurdu ve Kahire'deki Rabiatu'l Adeviyye Meydanı'nın isminden esinlenerek çadıra Rabiatu'l Adeviyye adını verdi. Çadır ve çevresinde toplanan Filistinliler Mısır'ın meşru ve seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi lehine sloganlar attı.

Filistin Haberleri

İşgal ordusu Gazze'nin güney ve kuzeyinde geniş çaplı yıkımlar gerçekleştiriyor
Nail Barguti, sürgündeki Filistinli tutuklular için dünyaya harekete geçme çağrısı yaptı
İsrailli generalin iki yıllık soykırımın ardından söyledikleri: “Savaş başarısız oldu, kayıplar artıyor”
Refah Sınır Kapısı’ndan geçişler beklenenin yüzde 25’inde kaldı
Ebu Ubeyde'den çetelere: Akıbetleri ölüm ve yok oluştur