Meclis Başkanı Şentop, Gergerlioğlu’nun gözaltına alınmasını savundu

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun sabaha karşı gözaltına alınması ile ilgili konuştu: Meclis'in terörize edilmeye çalışılmasına müsaade edilemez.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun sabaha karşı gözaltına alınması ile ilgili konuştu.

Meclis'in hukuk dışı bir propagadanın parçası olamayacağını belirten Şentop, şunları söyledi:

"Anayasa'ya göre, milletvekilliği kesin hüküm ile sona ermiş ve milletvekili sıfatı taşımayan bir kişinin Meclis'i eylem alanı olarak kullanmaya kalkması kabul edilemez.

"GEREĞİ YAPILIR VE YAPILMIŞTIR"

Tamamen Anayasa ve TBMM İçtüzüğü hükümlerinin gereği olarak yapılan bir işleme karşı TBMM çatısı altında bir eylemin devamına ve Meclis'in terörize edilmeye çalışılmasına müsaade edilmeyeceği bilinmelidir.

Hiç kimse, milletimizin temsil makamı olan TBMM'yi hukuk dışı bir propagandanın parçası kılamaz. Bunu yapmaya kalkanlara karşı gereği, hukuk dahilinde yapılır ve yapılmıştır."

Gündem Haberleri

Mossad için çalıştığı tespit edilen 2 kişi tutuklandı
Buca Belediyesine yönelik rüşvet operasyonu: 7 tutuklama
Keçiören Belediye Başkanı CHP'den istifa etti
Mihalgazi belediye başkanı Zeynep Güneş’e hakaret eden İYİ Partili tutuklandı
Sizde utanacak yüz, çatlayacak ar damarı mı kalmış!