Maraş’ta Doğu Türkistan ve Peygamberimiz İçin Eylem

Kahramanmaraş’ta Çin’in Doğu Türkistan zulmü ve Charlie Hebdo süreciyle başlayan Peygamberimize yönelik saygısızlık protesto edildi.

HAKSÖZ-HABER

Kahramanmaraş’ta İslami duyarlıklı sivil toplum kuruluşları Ulu Cami’de sabah namazında bir araya gelerek Doğu Türkistan’da zulme uğrayan Müslüman kardeşlerimize destek verdi ve Peygamberimize yapılan saygısızlığı protesto etti.

Kahramanmaraş Özgür-Der’in de katılım sağladığı buluşmada, ümmet şuuru ile bir arada bulunan Müslümanlar birlikte sabah namazı kıldıktan sonra Çin’in Müslümanlara uyguladığı zulüm için dualar etti. Ardından basın açıklaması yapıldı. Tüm İslam coğrafyalarındaki zulme ve yok sayma politikalarına karşı Müslümanlar olarak dimdik durulacağı mesajı verildi. Ayrıca son dönemde Paris’te yaşanılan silahlı baskında ölen “Charlie Hebdo” isimli derginin 12 çalışanını bahane ederek Peygamberimize saygısızlıkta bulunan Cumhuriyet gazetesi yazarlarının hadsizlikleri dile getirildi ve bu zihniyetin karşısında onurlu Müslümanlar olarak her daim durulacağı vurgusu yapıldı. 

Etkinlik-Eylem Haberleri

"Gazze direnişi; Aksa Tufanı süreci ve tanıklıklar"
"Gazze: Geçmişten Günümüze Direnişin Toprağı"
Özgür-Der Muş'ta "Dil ve Tahakküm" konusu işlendi
Çorum Özgür-Der "Modern dünya, Gazze özelinde yerel dinamikler" konusunu işledi
Çağrı-Der’de Gazze'nin şehit direnişçileri konuşuldu