Malta, Filistin Devleti'ni Eylül'de tanıyacak

Malta Başbakanı Robert Abela, ülkesinin Filistin Devleti'ni Eylül ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda tanıyacağını açıkladı.

Malta, Filistin Devleti'ni tanıma kararını Eylül ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda açıklayacağını duyurdu. Başbakan Robert Abela, bu önemli adımı Salı akşamı gerçekleştirdiği bir basın toplantısıyla kamuoyuna bildirdi. Abela'nın açıklaması, İngiltere Başbakanı Keir Starmer'ın benzer bir bildirimde bulunmasının hemen ardından geldi. Ayrıca, Fransa'nın da Filistin'in tanınmasıyla ilgili planlarını duyurması, Malta'nın kararını destekleyen bir gelişme oldu.

Malta hükümeti, içindeki baskılar nedeniyle Filistin Devleti'ni tanıma konusunda adım atma gerekliliği hissetti. Orta sağ muhalefet partisi de Temmuz ortasında acil tanıma çağrısında bulunmuştu. Akdeniz'deki bu EU adası, tarihsel olarak Filistin davalarına destek vermiş ve iki devletli çözüm çabalarını desteklemiştir.

Başbakan Abela, Filistin Devleti'nin tanınması planını ilk olarak Mayıs ayında açıklamıştı. Bu tanımanın, Haziran ayında düzenlenmesi beklenen Birleşmiş Milletler konferansında gerçekleşeceği belirtilmişti, ancak konferans daha sonra ertelenmişti.

Öte yandan, İrlanda, Norveç ve İspanya, Mayıs ayında Filistin'i bağımsız bir devlet olarak tanıma kararını almıştı.

Dünya Haberleri

AB liderleri Münih konferansında Trump'ın Gazze “Barış Kurulu”nu kınadı
Mahkemeler, ICE’nin 5 ayda 4.400'den fazla kişiyi yasadışı olarak hapse attığına hükmetti
Pegasus skandalından sonra Siyonist İsrail bu kez de yeni casus yazılım Graphite ile gündemde
Londra'nın ünlü Coventry Caddesi, 4'üncü kez ramazan için süslendi
Rusya: İsrail, Suriye topraklarında "keyfi saldırılar" düzenliyor