Mahmud Abbas'ın güvenlik elemanları zindanda olan esirin evini basıp teslim olmasını istedi

​​​​​​​Mahmud Abbas'ın güvenlik teşkilatında çalışan elemanlar, Kudüs'ün Ebu Dis kasabasında Abdülaziz Mer'i'nin evini basarak, işgal rejiminin zindanlarında esir ve müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş durumda olan bu şahsın teslim olmasını istediler.

Filistin Yönetimi güvenlik elemanlarının, Abdülaziz Mer'i'nin esir edilip zindana atılmasından sonra, onun Ebu Dis Üniversitesi'nde çalıştığı sırada meydana gelen siyasi bir olaydan dolayı hakkında açılan bir dava sebebiyle kendisini mahkeme önüne çıkarmak amacıyla evine baskın düzenledikleri öğrenildi.

Yaklaşık bir hafta önce Filistin Yönetimi istihbaratından bir grubun, işgal zindanlarında esir durumda olan Abdülaziz Mer'i'nin ailesinin evine baskın düzenleyerek, 2015'ten bu yana işgal zindanlarında esir ve müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş durumda olduğu bilinen Abdülaziz'in güvenlik teşkilatına teslim olması yönünde uyarıda bulunduğu haber verildi.

Filistin istihbaratından bir grubun da onun kardeşini iki gün önce caddede gözaltına aldıkları ve Abdülaziz'in teslim olması için halen gözaltında tuttukları bildirildi.

İşgal mahkemesi esir Abdülaziz Mer'i'yi, iki İsraillinin öldürüldüğü bıçaklı eylemde şehit Muhenned El-Halebi'ye yardım ettiği iddiasıyla 35 yıl hapis ve 516 bin şekel para cezasına mahkum etmişti.

Ebu Dis ahalisinden olan Mer'i, Muhenned El-Halebi'nin bıçaklı eylemi gerçekleştirmesinden bir ay sonra işgal güçleri tarafından tutuklanmış ve daha sonra işgal mahkemesi tarafından mahkum edilmişti.

Filistin Haberleri

Gazze sokaklarında ABD yapımı roket kalıntıları dikkati çekiyor
İşgal rejimi iletişim altyapısını hedef alıyor: Dörtte üçü yok oldu
Siyonistlerin sınır kapılarını kapatması kıtlık kabusunu geri getirdi
Kassam Tugayları, 15 işgal askerini pusuya düşürdi
HAMAS: "10 günde İsrail'e ait 100 askeri aracı imha ettik"