Maduro’ya Yönelik Düzenlenen Saldırıya İlişkin 6 Gözaltı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya törende konuşma yaptığı sırada düzenlenen saldırıda bomba yüklü insansız hava araçları kullandığından şüphelenilen 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Venezuela İçişleri Bakanı Nestor Luis Reverol, her biri bir kilo patlayıcı yüklü iki insansız hava aracından birinin sahneye doğru ilerlediği sırada etkisiz hale getirildiğini, diğerinin yakındaki bir binaya çarparak patladığını açıkladı.

AA’da yer alan habere göre Reverol, iki insansız hava aracını kullandığından şüphelenilen 6 kişinin gözaltına alındığını, ilerleyen saatlerde daha fazla gözaltı olabileceğini söyledi.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro’ya, başkent Caracas’ta bir törende konuşma yaptığı sırada patlayıcı yüklü insansız hava araçları ile saldırı düzenlenmişti.

Maduro’nun yara almadan kurtulduğu saldırıda 7 asker yaralanmıştı.

Nicolas Maduro, olaydan sonra yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, “Bu, beni öldürme girişimiydi. Bugün bana bir suikast girişimi düzenlediler.” ifadesini kullanmış, saldırıyı düzenleyenlerin ABD’de yaşayan Venezuelalı muhalifler ve Kolombiya ile bağlantılı olduklarını söylemişti.

Kendilerine “Tişört Giyen Askerler” adını veren bir grup, Twitter’da yaptıkları paylaşımda saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

Dünya Haberleri

Beyaz Saray: "Öğrenci protestolarında ifade özgürlüğü ile antisemitizm karışmasın"
ABD: Netanyahu'ya yönelik olası tutuklama kararı konusunda UCM "yetkisiz"
ABD'de, Filistin destekçisi protestolara San Francisco Üniversitesi öğrencileri de katıldı
ABD'de başkan adayı Jill Stein'a Filistin eyleminde kelepçeli gözaltı
Atlantik Okyanusu'nda göçmen teknesi faciası