Kuzey Kore'den Yeni Bir Füze Denemesi Daha

ABD Strateji Komutanlığı (USSTRATCOM), Kuzey Kore’nin iki yeni orta menzilli balistik füze denemesinde bulunduğunu bildirdi.

ABD Strateji Komutanlığı (USSTRATCOM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, sistemlerinin ABD yerel saatiyle 15.56 ve 18.03’te Kuzey Kore’nin orta menzilli iki adet yeni füze fırlattığını kaydettiği ifade edildi.

Musudan tipi orta menzilli balistik füzelerin Kuzey Kore’nin liman kenti Wonsan yakınlarından fırlatıldığı belirtilen açıklamada, Japon Denizi üzerinde tespit edilen füzelerin ilk belirtilere göre düştüğü kaydedildi.

“Kuzey Amerika İçin Tehdit Oluşturmuyor”

Açıklamada, Kuzey Amerika Hava Sahası Savunma Komutanlığı’nın (NORAD) da Pyongyang yönetiminin bugünkü füze denemelerinin Kuzey Amerika için bir tehdit oluşturmadığı vurgulandı.

ABD’nin ilgili komutanlıklarının “Kuzey Kore’nin provokasyonlarına karşı” müteyakkız olmayı ve müttefikleri Güney Kore ve Japonya'nın güvenliklerini sağlamak için bu ülkelerle yakından çalışma sürdüreceğinin altı çizildi.

AA

Dünya Haberleri

Çocuk istismarı davası “İsrail hassasiyeti” gerekçesiyle kapalı görüldü
Londra'da yüz binlerce kişi, Filistin'e destek ve aşırı sağ karşıtı yürüyüşlere katıldı
ABD'de, Trump yönetimine karşı "Krallara Hayır" protestosu düzenlendi
Gazze, İran ve Lübnan'a yönelik saldırılar Avrupa'da protesto edildi
ABD'de, Trump yönetimine karşı "Krallara Hayır" protestosu düzenlendi