Kudüslü Gençler Siyonistlerle Çatışıyor: 37 Yaralı

Mescidi Aksa için ayağa kalkan Kudüs’te Siyonist askerlerle çıkan çatışmalarda 37 kişi yaralandı.

Siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa’ya yönelik tecavüzlerine karşı ayağa kalkan Kudüs içinde ve çevresinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar sürüyor.

Çatışma bölgelerine ambulanslar gönderen Kızılay Merkezi'ninin verdiği bilgiye göre dün Cuma namazından sonra Kudüs’ün doğusundaki Şufat Mülteci Kampı'nda çıkan çatışmalarda 37 genç yaralanırken, atılan gazlardan da 150 kişinin ciddi bir şekilde etkilendiği duyuruldu.

Merkez yayınladığı açıklamada, Kudüs’ün Vad’il-Cus, Et-Tur ve İseviyye’de çıkan çatışmalarda da 25 gencin plastik mermilerden yaralandığını, 50 kişinin de atılan gazlardan boğulma tehlikesi geçirdiğini ifade etti.

Çatışmaların Kudüs’e yakın mahalle ve beldelerde şiddetli bir şekilde devam ettiğine dikkat çeken kaynaklar, Cebel’ul-Mukebber, Sur Bahir, İseviyye ve Es-Savane’nin çatışma merkezleri olduğunu, en ağır çatışmanın ise Şufat’ta yaşandığını söyledi.
 
Şufat Mülteci Kampı'ndaki gençlerden bir grup işgal askerlerine saldırıp askerlerin ellindeki gaz ve ses bombalarından bir kısmını almayı başardı. Çok sayıda mühimmat ele geçiren gençler çatışmalarda bununla kendilerini koruyorlar.

Kızılay yaptığı açıklamada işgal güçlerinin ambulansların çalışmasına izin vermemesi yüzünden sadece bir aracın çalıştığını ve şehrin her yerine koştuğunu belirterek, işgal rejiminin engellemeleri yüzünden ilaç sıkıntısı da yaşadıklarını ifade etti.

Filistin Haberleri

Siyonist katiller, Gazze’deki evleri patlayıcılarla tuzaklıyor
Siyonistler, UCM’nin “gizli tutuklama kararı” çıkarmasından endişe ediyor
İşgal güçleri Refah'ta sivillerin yaşadığı evi vurdu
Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail hapishanelerinden serbest bırakılanların çoğu sağlık sorunu yaşıyor
Gazze halkı kirli suları içmek zorunda kalıyor