Kudüs Yürüyüşü Komitesi Beyrutta Toplanacak

Kudüs Yürüyüşü Yürütme Komitesi, 30 Mart'ta Kudüs Yürüyüşü'nün başlatılmasına karar verdi.

Uluslararası Kudüs Yürüyüşü Yürütme Komitesi, Kudüs'e yürüyüş etkinliğini organize eden komitelerin temsilcilerinin ikinci toplantısı için hazırlıkların tamamlandığını ve 17-18 Ocak tarihlerinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenleneceğini bildirdi.

Uluslararası Kudüs Yürüyüşü Yürütme Komitesi dün (10 Ocak Salı) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Beyrut'ta yapılacak toplantıda geçen ay Amman'da yapılan toplantıda alınan kararların uygulanmasının ele alınacağı ifade edildi.

Bildiride ayrıca, Filistin "Toprak Günü"nün 36. yıldönümüne denk gelen 30 Mart günü Kudüs Yürüyüşü'nün başlatılmasına karar verildiği belirtildi.

Beyrut'ta yapılacak toplantıya, dünyanın yedi kıtasını temsil eden ve sayıları kırka ulaşan Uluslararası Kudüs Yürüyüşü Yürütme Komitesi üyeleri katılacak.

Bildiride ifade edildiğine göre, toplantıda yürüyüşün başarılı olabilmesi için uyulacak genel kurallar ile yerel yürütme komitelerinin oluşturulması konuları ele alınacak

Toplantıda ayrıca, bu ayın ortalarından itibaren başlatılacak ve yürüyüşün başlayacağı tarihe kadar devam edecek etkinliklerin konuşulacağı öğrenildi. Bildiride ayrıca, yürüyüşün amacının barış şehri Kudüs'e dikkat çekmek olduğu ifade edildi.

 

Filistin Haberleri

Batı Şeria'daki Al Jazeera ofisi 3 ay daha kapalı kalacak
Katil İsrail’den Filistinli esirlere sistematik cinsel şiddet, darp, aşağılama
Soykırımcı İsrail Meclisi'nden skandal yasa tasarısına onay
Netanyahu, AB'nin Filistin topraklarını gasbeden İsraillilere yaptırım kararına tepki gösterdi
İşgalci İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 40 dükkanı yıktı