Komedi Gibi! Ama Hiç Güldürmüyor!

Son dönemlerin popüler gündemi olan ‘Din ve Şiddet’ konusunu tartışan İslamcı aydın, alim vb. sıfatlar taşıyanların bir çoğu İslam’dan da, dünyadan da bihaber bir tutum sergiliyorlar!

Rıdvan Kaya'nın yeni yazısı:

Haberturk’te dün gece Nevzat Çiçek’in yöneticiliğini yaptığı ‘Yeni Bakışlar’ adlı programda ‘Ortadoğu’da Şiddet’ konuşuldu. Kalabalık bir konuşmacı grubunun katıldığı ve saatler boyu süren program İslam alimi, Müslüman aydın, davetçi, ilahiyatçı vb. sıfatlara sahip isimlerin adeta bu dünyada yaşmadıklarının göstergesi gibiydi.

Kuran’dan, İslam’dan bolca söz edilmesine rağmen yaranma kompleksi ve savunmacı yaklaşımların baskın biçimde öne çıkması nedeniyle en temel İslami ölçü ve bilgilerin yok sayıldığı, ketmedildiği, çelişik tezlerin birbiri ardına sıralandığı garip mi garip bir program oldu.

Şüphesiz bu, ilk defa karşılaşılan bir durum değil. Benzeri lüzumsuzluklar ve de saçmalıklar medyanın da katkısıyla mütemadiyen serdedilmekte. Mamafih İslam adına bir otoriteymiş gibi davranan, iddialı, vurgulu cümlelerle konuşan isimlerin sergilediği sefalet de gerçekten görmezden gelinebilecek gibi değil!

Kimin ne söylediğinin, nasıl saçmaladığının ayrıntılarına girmeksizin birkaç hususu belirtmekte yarar görüyoruz.

Yazının Devamı >>>

Yorum Analiz Haberleri

Özgürlük Filosu ne durumda?
Bahçeli: “Hamas’a terör örgütü demek, Siyonizm'in değirmenine su taşımaktır!”
"Meyhaneciden kefil istemişler, bozacıyı göstermiş..."
Ahlak düşmanlığının sebebi ne?
ABD seçimlerinde gidişatı Filistin belirleyecek...