KHK'lı İbrahim Söylemez ne görevine iade edildiğini görebildi ne de kızını kurtarabildi

19 Eylül 2021’de hayatını kaybeden KHK ile görevinden uzaklaştırılan İbrahim Söylemez (67), OHAL Komisyonu tarafından dün görevine iade edildi.

2017’de KHK ile görevinden alınan 67 yaşındaki Fizik öğretmeni İbrahim Söylemez vefatından 5 ay sonra OHAL Komisyonu tarafından görevine iade edildi.

ByLock kullandığı iddiası ve bir tanık ifadesine dayanılarak ihraç edilen İbrahim Söylemez hakkında Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma, kovuşturmaya gerek görülmediği için vefatından 5 ay önce kapatılmıştı.

İzmir’de fizik öğretmeni olarak çalışan İbrahim Söylemez, emekli olmak istemediği için öğretmenlikten huzurevine geçiş yaptı. Talebi kabul edilen İbrahim Söylemez, 2007’de Buca Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışmaya başladı.

14 Temmuz 2017’de 692 sayılı KHK ile ihraç edilene kadar Buca Huzurevi’nde gören yapan İbrahim Söylemez’in ihraç edilmesine, yakın bir arkadaşının yazdığı uzun bir mektup neden oldu. 15 Temmuz’dan kısa bir süre sonra Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edilen mektupta Söylemez ve etrafındaki herkesin örgüt üyesi olduğu iddia ediliyordu. Savcılık, 5 yıl süren soruşturmadan sonra Söylemez hakkındaki iddiaları kovuşturmaya gerek duymadı ve Nisan 2021’de dosyayı kapattı. Ancak bu süreçte ailece çok yıprandılar.

5 evlat sahibi olan İbrahim Söylemez’in tüm çocukları işlerini kaybetti. Eve her gelen bir acı anlatıyordu. Söylemez’i en çok etkileyen olay ise kapatılan bir dershanede kayıt görevlisi olarak çalışan ikinci kızı Feyza Söylemez’in vefatıydı. 38 yaşındaki Feyza Söylemez, yaşadıkları sıkıntılara dayanamayıp yakalandığı doku kanseri nedeniyle 30 Eylül 2017’de vefat etti.

Arkadaşları tutuklanan, suçsuz yere hapse gönderilen Feyza Söylemez, o kadar çok üzülmüş ve endişelenmişti ki hep ‘bir gün beni de alacaklar’ korkusuyla yaşadı. Ölümünden kısa bir süre sonra da polisler gözaltı için evlerine geldi. Babası çıkarıp kızının ölüm kağıdını gösterdi.

İbrahim Söylemez ölmeden önce ailesini aramış ve “Beraat ettim” diye müjdeli haberi vermişti. Ama onun da kalbi yaşananlara daha fazla dayanamadı. Kalp krizi diye hastaneye kaldırıldı. Kalp kapakçığı yırtıldığı için ameliyata alınan Söylemez 19 Eylül 2021’de hayatını kaybetti. Ne görevine iade edildiğini görebildi ne kızını kurtarabildi. Tüm acılarıyla birlikte Bornova Beşyol Köyü’ne defnedildi.

Hukuk Haberleri

Sinan Ateş cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada sona gelindi
Yoğun bakımdaki hastaya cinsel saldırıda bulunan hemşireye 25 yıl 7 ay hapis
Mahkemeden emsal nafaka kararı
"Boşanma reddi sonrası 3 yıl bekleme" kuralında yeni gelişme!
İkamet sahibi 4 Çeçen öğrenci neden havaalanında tutuluyor?