Kemalist ilahiyatçılar üzerinden İslamofobik kitle coşturuluyor!

Trabzon’un Of ilçesinde düzenlenen icazet töreninde sokakta cübbeyle gezilmesi seküler basının tepkisini çekti. Konuyu gündemleştirme biçimleriyle nefret suçu işleyen azgın azınlık, adeta Müslümanlara hakaret yarışına girdi!

HAKSÖZ HABER

Türkiye’deki Müslümanların yaşantılarını seküler ve laik bir eksende yaşamaları gerektiğini ısrarla vurgulayan seküler basının, Kur’an’ı Kerim’i bitirdikleri için düzenlenen icazet töreninde cübbe ve sarıkla gezilmesine tepki göstermeye devam etmesi dikkat çekiyor.

Müslümanların yaşantılarını dizayn etmeye teşebbüs edecek kadar cüretkar ve pervasız davranan seküler basının kamuoyunda oluşturmaya çalıştığı ‘Müslümanlar kötüdür, kötü giyinirler ve aptalca davranarak çağın gerisinde kalmışlardır’ algısını yayıma aldığı haberlere gelen yorumlar üzerinden görmek mümkün olduğu gibi adeta Müslümanlara hakaret etmek için yarışan bir kitle oluşturulmaya çalışıldığı yorumları yapılıyor.

Kemalist ilahiyatçıların sekülerlik ve laikliği övdüğü yorumlara yer verilen haberlerin maksadını çoktan aştığı, bu tarz haberlerle açıkça Müslümanlara karşı nefret suçu işlendiği ifade ediliyor.

Görüntülere tepki gösterdiği ifade edilen Kemalist tazimleri eleştirmeyen ilahiyatçı ve felsefeci Prof. Dr. Şahin Filiz Cumhuriyet’e şunları söyledi: “İbadetin kişi ile yaratıcı arasında olduğunu ve asla bir gösterinin aracı haline getirilemeyeceğini aktaran Prof. Dr. Şahin Filiz, “Bu gösterinin de ibadetin boyutlarını aştığını, devlete karşı adeta meydan okumaya; devlete, Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine karşı bir gövde gösterisine döndüğünü görüyoruz. Bu, dini kullanarak cumhuriyete karşı bir kalkışmadır”

Yorum Analiz Haberleri

"Boykot ancak odaklanmış çaba ile sürdürülebilir"
Suriyeli muhacirlere cahiliye hukuku mu?
Birzeit Üniversitesi öğrencileri, Alman büyükelçisini üniversiteden kovdu
Arap milliyetçiliğinin hiçbir soruna çare olmadığı gerçeği...
Kampüs intifadası üniversite mabedini yıkarken…