KCK Ana Davasındaki 8 Milletvekilinin Fezlekesi Mahkemede

PKK'nın üst yapılanması KCK ana davası sanıklarından aralarında HDP milletvekilleri Baydemir ve Irmak'ın da bulunduğu 8 milletvekili hakkında hazırlanan fezleke mahkemeye gönderildi.

Milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasada değişiklik yapılmasını öngören kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından fezlekeler, ilgili savcılık ve mahkemelere gönderiliyor.

Adalet Bakanlığı, 1 Kasım 2015'teki 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde HDP'den milletvekili seçilen Osman Baydemir, Dirayet Taşdemir, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım hakkında hazırlanan fezlekeleri yargılamanın devam ettiği Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

Mahkeme önceki celsede 8 milletvekili hakkındaki dosyanın ayrılmasına karar vermişti. Mahkemenin önümüzdeki günlerde milletvekilleri hakkındaki dosyayı inceleyerek, milletvekillerini ifadeye çağırması bekleniyor.

Milletvekilleri hakkındaki süreç

Dokunulmazlığı kaldırılan bir milletvekili, sadece dokunulmazlık hangi iddia için kaldırılmışsa o iddiadan yargılanacak. Hakkında iddianame hazırlanan ve dava açılanlar yargılanacak. Davalar, isnat edilen suçlara göre görevli mahkemelerde görülecek.

Savcılık mütalaası

Cumhuriyet savcısı önceki celsede DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün de aralarında bulunduğu 148 sanığın cezalandırılması yönünde görüşünü bildirmişti.

AA

Gündem Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şovmenliğe soyunan Hakan Bahadır'a tepki
CHP YDK, ihraçlara itirazı reddetti
Türkiye'de 2 milyon 264 bin 983 Suriyeli muhacir bulunuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketine yönelik soruşturmada 6 şüpheli gözaltında
4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim alan öğrenci sayısı açıklandı