Katil İsrail, UCM'nin tutuklama kararına itiraz etti

Katil İsrail, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin, Gazze kasabı Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Gallant hakkında verdiği tutuklama kararına karşı temyiz başvurusunda bulundu ve kararın uygulanmasının ertelenmesini talep etti.

İsrail, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında "Gazze'de işlenen savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar" gerekçesiyle verdiği tutuklama kararına karşı temyiz başvurusu yaptı. İşgalci İsrail, bu kararın meşruiyetini reddettiğini ve mahkemenin yetkisini sorguladığını duyurdu.

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, "Tel Aviv, UCM'nin 21 Kasım'da verdiği tutuklama kararlarının geçici olarak ertelenmesi ve temyiz edilmesi talebinde bulundu" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, UCM'nin itirazı reddetmesi durumunda mahkemenin "İsrail’e karşı önyargılı olduğunu" kanıtlayacağı iddia edildi. Bunun yanı sıra, Başbakan Netanyahu'nun bugün ABD Senatörü Lindsey Graham ile Başbakanlık Ofisinde yaptığı görüşmeye de dikkat çekildi. Graham’ın, ABD Kongresi'nde Lahey merkezli mahkemeye ve UCM ile işbirliği yapan ülkelere karşı yürüttüğü çabaları Netanyahu'ya aktardığı belirtildi.

Dünya Haberleri

Afrika uzmanına göre Afrika diasporası kimlik, hafıza ve direniş temelinde şekillendi
"Trump, Venezuela'ya sömürgeliği dayatma niyetinde"
Kızılhaç yetkilisi, Gazze'deki soğuk hava ve insani yardım ihtiyacına dikkati çekti
TikTok, ABD'deki operasyonlarını Amerikalı yatırımcıların kontrolündeki bir girişime devretmek için anlaştı
Avustralyalı gazeteci Robert Martin Müslüman oldu