Karar gazetesi Kılıçdaroğlu'nu parlatma seanslarına devam ediyor

Karar gazetesi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanlığı seçimleri için günahlarından arındırmaya ve sahte bir kahraman oluşturmaya devam ediyor.

Cumhuriyet tarihi boyunca sahte kahramanlar üretme ve zalimi aklama konusunda mahir olan Kemalistler bu defa CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan başörtüsü yasağını kaldıran bir kahraman yaratmaya çalışıyor.

Kemalistlerin bu algı operasyonunda Karar gazetesi de gönüllü nefer gibi çalışmaya başladı. Karar gazetesindeki kahramanlık hikayesine göre dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılan mutabakat sonrası Kılıçdaoğlu, YÖK Başkanına “Biz karşı değiliz, alın” talimatını vermiş başörtüsü yasağı kalkmış öğrenciler başörtüsü ile üniversiteye girmeye başlamışlar. Ve Kılıçdaroğlu alçakgönüllüğünden(!) bu kahramanlık hikayesini kimseye anlatmamış  ve bunun propagadasını yapmamış…

2008 yılında çıkan yasayla başörtü yasağı kaldırılırken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu CHP’li milletvekilleri Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) iptal başvurusunda bulunmuştu.

DSP’li milletvekillerinin de desteğiyle gerekli imzayı tamamlayan CHP, değişikliğin iptali veya yok hükmünde kabul edilmesini ve yürürlüğün durdurulmasını istemişti.

CHP yönetimi, bir taraftan yasakları savunarak bunun öncülüğünü yaparken diğer taraftan da enteresan bir şekilde başörtülü açılımı adı altında parti programı düzenleyerek çarşaf giyen kadınlara rozet takmıştı.

2010’daki kasetlerle CHP’de yaşanan seçimle başkanlığa gelen Kemal Kılıçdaroğlu, "Başörtülü kızlar üniversiteye rahatlıkla girecek ve bunu CHP çözecek" sözleriyle çıkış yapmış ancak bir gün sonra "Kızlar okula türbanla gidecek demedim" diyerek sözünü geri almıştı.

Kılıçdaroğlu, yıllar önce katıldığı bir televizyon yayınında başörtüsü için 'bir metrekarelik bez parçası' da demişti.

Yorum Analiz Haberleri

Sadece Yahudi-ırkçı değil, Hıristiyan-ırkçı bir ideoloji olarak Siyonizm
Özeleştiri ve arınma ihtiyacı
Pozitivist teamüllerle inşa edilen feminist tarihselcilik!
Menfi yaklaşım bulaşıcı ve yayılmacıdır...
Televizyonda dindarları hedef göstermenin olağanlığı...