Karamsarlık ve yılgınlığı değil, umudu büyütelim!

Filistin'deki gelişmeleri değerlendiren Rıdvan Kaya, “En büyük tehlike kanıksamaktır, mücadelenin sonuç vermeyeceği endişesine kapılmak ve yılgınlığa düşmektir.” diyor.

RIDVAN KAYA / HAKSÖZ-HABER

Rabbimizin kitabında bize çevresini bereketli kıldığını bildirdiği Kudüs ve Mescidi Aksa Siyonistlerin zulmü altında. Müslümanların toprağı, mescidi, onuru ve hürriyeti çiğnenmekte. Zulmediyorlar, işgal ediyorlar, katlediyorlar ve de bizden susmamızı bekliyorlar.

Hayır, bu asla olmayacak! Evet, şu an için belki gücümüz, kuvvetimiz işgali sona erdirmeye yetmeyebilir. Ama zalimlerin gücü, kudreti de asla bizi susturmaya, zulme boyun eğdirmeye, teslim almaya yetmeyecek.

Zulmü elbette konuşacağız, sesimiz çıktığı kadar da lanetleyeceğiz ama Filistin’e baktığımızda sadece zulüm karelerini görenlerden de olmayacağız. Rabbimize hamd olsun ki Filistin ayakta, Kudüs ayakta, Mescidi Aksa direniyor. Ve işgalcilerin zulmüne ve işbirlikçi yönetimlerin ihanetine karşı Ümmet boyun eğmiyor.

Şunu net biçimde görelim: Evet Filistin’de kirli, vahşi bir zulüm sürüyor. Evet, Filistin’de işgal var ama işgale karşı direniş de var. Ve direniş varsa umut da var. Ve Rabbimizin izni ve yardımıyla umudu büyüteceğiz!

***

YAZININ DEVAMI >>>

Yorum Analiz Haberleri

Şule öğretmen ve yeni maarif modeli
Siyonistlerin antisemitizm “silahı” artık işe yaramıyor
"Nefretin çatallı dili kurusun!"
ABD üniversiteleri ayaklanırken Türkiye ne yapıyor?
"Müslüman” öğrencilerin ABD’yi sarsan eylemleri