İstanbul Üniversitesi Doğu Türkistan’a yönelik etkinlikleri neden yasaklıyor?

İstanbul Üniversitesi, son zamanlada Doğu Türkistan’a ilişkin etkinlikleri iptal ediyor. İddiaya göre üniversite yönetimi Çin ile diplomatik krize girmek istemediğini belirtti.

HAKSÖZ HABER

İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenmesi planlanan Doğu Türkistan’a yönelik etkinlikler art arda yasaklanıyor.

Üniversite son olarak 16 Mayıs'da düzenlenmesi planlanan Yetim Çocuk Şenliğini etkinlikte Doğu Türkistanlı çocukların bulunması sebebiyle iptal etti.

Daha önce de İstanbul Üniversitesi İnsani Yardım Kulübü ve Genç İHH tarafından yapılacak "Kırım'dan Sudan'a Gazze'den Doğu Türkistan'a İnsan Hakları Paneli" adlı program üniversite yönetimince iptal edilmişti.

Böyle olunca Doğu Türkistan etkinliklerine yönelik yasaklar, İÜ önünde protesto edildi.

Tüm baskılara rektörlük binası önünde toplanan öğrenciler, “Katil Çin İÜ’den defol” sloganları attı.

Birkaç ay önce Çin Büyükelçiliği İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar'ı ziyaret etmişti.

İddiaya göre, bu görüşmelerden sonra üniversite yönetimi Çin ile diplomatik krize girmek istemediğini belirtti.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Grup Yürüyüş dev bir çocuk korosuyla Gazze ve Sumud’a ses oldu 
Uludağ Üniversitesi'nde "Kampüs İntifadası" çadır eylemleri başladı
K.Maraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde ‘’Travma, Sorumluklarımız ve Çözüm Önerileri’’ konuşuldu
Akhisar Özgür-der'de Murat Kurt’un yeni kitabı “İki Eda Arası” üzerine konuşuldu
Diyarbakır Özgür-Der’de kötülük karşısında Müslümanların tavrı konuşuldu