İsrailli Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi!

Bu sabah onlarca İsrailli yerleşimcinin el-Mağaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girdiği bildirildi.

Mescid-i Aksa'yı bölme planına ve İsrailli yerleşimcilerin baskınlarının yoğunlaşmasına tepki olarak başlatılan Kudüs İntifadası sürerken, onlarca yerleşimcinin bu sabah (10 Şubat Çarşamba) el-Mağaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girdiği bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgalci İsrail polisinin ve özel kuvvet görevlilerinin baskın boyunca İsrailli yerleşimcilere eşlik ettiğini ve Mescid-i Aksa'nın avlusunda etraflarını kuşatarak yerleşimcilere kimseyi yaklaştırmadığını söyledi.

Quds Press Haber Ajansı, işgalci İsrail polisinin bu sabah 32 yerleşimcinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini ve Mescid-i Aksa'nın avlusunda dolaşmasını sağladığını ifade etti.

Bu arada, işgalci İsrail güçlerinin baskınlara karşı direndikleri için isimlerini kara listeye aldığı kadınların Mescid-i Aksa'ya girmelerine hâlâ izin vermediği ve kadınların Mescid-i Aksa'nın kapıları önünde Kur'ân-ı Kerîm okuyarak oturma eylemlerini sürdürdükleri bildirildi.

İşgalci İsrail’in teşviki ve desteğiyle hareket eden İsrailli yerleşimciler baskınlar için cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Filistin Haberleri

Filistinli gazeteci: Filistin'de bir gazeteci öldürürseniz 100 kişi gazeteci olmak ister
Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail'de 53 Filistinli tutuklu gazeteci var
Gazze'de her gün 37 çocuk annesini kaybediyor
Kısıtlamalara rağmen 30 bin Müslüman Mescid-i Aksa'da cuma namazı kıldı
"Blinken ABD'nin değil İsrail'in dışişleri bakanı"