İsrailli Haaretz gazetesi başlığı eksik yazmış!

Haaretz gazetesi başlığı eksik ve yanlış atmış. “Gazze'de 67 çocuk öldürüldü, savaşın bedeli bu” yerine İsrail vahşetinin bedeli bu yazılmalıydı!

HAKSÖZ HABER

İsrail'in en meşhur gazetelerinden biri olan Haaretz, bugünkü sayısında, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı ve 11 gün süren saldırılarında hayatını kaybeden Gazzeli çocukların fotoğraflarını yayımladı.

Haaretz'in İbranice nüshasının ilk sayfası, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitiren Filistinli çocukların fotoğraflarına ayrıldı.

Saldırılarda hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarına yer verilen haber için "Gazze'de 67 çocuk öldürüldü, savaşın bedeli bu" manşeti kullanıldı.

Haaretz’in gördüğü doğru: 67 çocuğun öldürülmüş olmasıydı. Ancak Haaretz’dan beklenen asıl gerçeği söylemesiydi: 67 çocuğun İsrail tarafından öldürülmüş olduğu gerçeği!

İsrail basınında Haaretz’in başlığı oldukça tartışma getirirken, ülkede Netenyahu’nun politikalarına karşı çıkanların sayısının da bir hayli yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Netenyahu’nun yargılanmadan tek başına cumhurbaşkanı veya yeniden başbakan olmak istemesinin İsrail’in saldırılarında önemli bir rol oynadığı düşünülüyor.

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’te gerginlik, Filistinlilerin oruçlarını eski kentin Şam Kapısı’nın merdivenlerinde açmasının engellenmesiyle başlamıştı. İsrail askeri noktalarının şehirdeki sayılarını arttırarak Müslümanların ramazan ibadetlerini engellemeye çalışması ile de tırmanışa geçmişti.

Gazze Şeridi’ndeki Filistinli gruplar, İsrail polisinin Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi’nden çekilmesi için süre tanımış, İsrail askerlerinin çekilmemesi üzerine Kassam Tugayları önderliğinde İsrail’e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine de İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik ‘Surların Muhafızı’ adı verilen askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu. Ve şehri her noktadan bombalamaya devam etmişti. İsrail’in hava saldırıları neticesinde yüzlerce Filistinli şehit olmuştu.

İsrail’in saldırıları sonucunda 67’si çocuk 254 kişi vefat etmişti. İsrail’in gayri insani ve hukuk tanımaz tavrının bir yansıması olan olaylar nedeniyle şehit olan Filistinlilerin evlerini gasp etmeyi hızlandıran Netenyahu, milliyetçi Yahudilerin arzularını kamçılamış ve böylelikle koalisyonsuz iktidar olmayı planlamıştı.

Filistin Haberleri

Siyonist katiller, Gazze’deki evleri patlayıcılarla tuzaklıyor
Siyonistler, UCM’nin “gizli tutuklama kararı” çıkarmasından endişe ediyor
İşgal güçleri Refah'ta sivillerin yaşadığı evi vurdu
Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail hapishanelerinden serbest bırakılanların çoğu sağlık sorunu yaşıyor
Gazze halkı kirli suları içmek zorunda kalıyor