İsrail'in en büyük ikinci havayolu şirketi faaliyetlerini Ürdün ve Mısır'a taşıyor

ABD-İsrail'in İran'a karşı savaşı dördüncü haftasına girerken Ben Gurion Havalimanı fiilen kapanıyor.

Walla'nın Pazartesi günü bildirdiğine göre, ABD-İsrail'in İran'a karşı savaşının dördüncü haftasında Ben Gurion Havalimanı'ndaki kısıtlamaların sıkılaşmasıyla birlikte, İsrail'in en büyük ikinci havayolu şirketi faaliyetlerini Ürdün ve Mısır'a kaydırıyor.

Arkia'nın CEO'su, havayolu şirketlerine uygulanan 50 yolcu sınırını gerekçe göstererek, bu politikanın “fiilen İsrail hava sahasının kapatılması anlamına geldiğini” söyledi.

Şirket, Arkia'nın uçuşlarının Salı gününden itibaren ve öngörülebilir bir gelecekte Ürdün'ün Akabe ve Mısır'ın Taba kentlerindeki daha küçük havalimanlarından kalkacağını duyurdu.

Walla'nın haberine göre, Ben Gurion'dan “esas olarak insani ihtiyaçlar için” Kıbrıs'ın Larnaka ve Yunanistan'ın Atina kentlerine uçuşlar dâhil olmak üzere asgari düzeyde operasyonlar gerçekleştirilecek. Bu iki ülkede, İsrail'e dönemediği binlerce İsrailli vatandaş bulunuyor.

Geçen yıl İran ile yaşanan 12 günlük savaş sırasında Arkia, bu kişilerin çoğunu geri getirmek için özel bir uçuş programı oluşturmuştu.

Arkia CEO'su Oz Berlowitz yaptığı açıklamada, “Arkia, yolcularının güvenliğini korurken ve mümkün olduğunca alternatif ve yaratıcı havacılık çözümleri sunarken, faaliyetlerini sorumlu bir şekilde sürdürecektir” dedi.

“Mevcut koşullar altında, İsrail'de düzenli havacılık faaliyetleri sürdürülemez” diye ekledi.

Arkia, yolcular tarafından önceden rezerve edilmiş tüm biletleri geçerli sayıyor.

Geçen ay The Jerusalem Post, bir ABD'li yatırımcı ve esrar ilaç şirketi sahibinin, Arkia'yı İsrailli sahiplerinden satın almayı düşündüğünü bildirmişti.

Şirketin değeri yaklaşık 50 milyon dolar olup, ülkedeki yabancı mülkiyet kısıtlamaları nedeniyle bu girişime bir İsraillinin katılması gerekecektir.

Kaynak: MEE

Dünya Haberleri

İran'dan Tel Aviv'e misilleme: 6 kişi yaralandı
ABD'li Senatör Van Hollen: Trump İran ile görüşmeler konusunda yalan söylüyor
Siyonist asker İran ajanı çıktı
ABD'de petrol rafinerisinde patlama
Kolombiya’da düşen askeri uçakta 66 kişi hayatını kaybetti