İsrail Mescid-i Aksa Çevresini Kışlaya Çevirdi

İsrail askerleri, cuma namazından sonra düzenlenecek muhtemel gösteriler nedeniyle, Mescid-i Aksa çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

İsrail askerleri, cuma namazından sonra düzenlenecek muhtemel gösteriler nedeniyle Mescid-i Aksa çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. 

İsrail askeri ve polis araçlarının yoğun şekilde görüldüğü bölgeye, yüzlerce güvenlik görevlisi sevk edildi. Kudüs Eski Şehir kapıları önünde konuşlanan İsrail askerleri ile bölgenin askeri kışlayı andırdığı görüldü.

Eski Kudüs'e giden yolları demir bariyerlerle çeviren İsrail askerleri, namaz kılmaya gelen Filistinlilerin tümünü kimlik kontrolünden geçirdiği ve pek çok gencin girişine ise izin verilmediği gözlendi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Kudüs'e, sadece giriş belgesi olan kadınların ve yine giriş belgesi olan 50 yaşın üstündeki erkeklerin girişine izin verilecektir. Bu nedenle Kudüs'e giriş noktalarında şiddetli sınırlama uygulanacaktır" denilmişti.

 

Filistin Haberleri

Batı’ya göre Gazze’de hayat hiyerarşisi: Eşekler çıktı, çocuklar kaldı
Hamas: İsrail ateşkesi ihlal ediyor, Refah kapısı açılmalı
Gazzeli 3 esir İsrail işkencesi altında can verdi
Gazze'de 42 bin kişi hayat boyu bakıma muhtaç
Biz ölmedik burdayız! Gazze'de 54 çift için toplu düğün gerçekleştirildi