“İsrail, Cinayetlerinin Hesabını Verecek!”

İsrail zindanlarında yaptığı 260 süren açlık grevinden sonra özgürlüğüne kavuşan Eymen eş-Şeravine konuştu.

Uzun süre yürüttüğü açlık grevi eyleminden sonra özgürlüğüne kavuşan Filistinli esir Eymen Eş-Şeravine, işgal yönetiminin Filistin halkına yönelik cinayetlerinin hesabını vereceğini söyledi.

Serbest bırakıldıktan sonra Gazze Şeridi’ne uzaklaştırılan Eymen Eş-Şeravine, işgal altındaki Batı Yaka’ya ve Kudüs’e fatihler olarak geri döneceklerini ifade etti.

Gazze’ye ulaştıktan hemen sonra kaldırıldığı Eş-Şifa Hastanesi’nde tedavi görmekte olan Eş-Şeravine, özgürlüğüne kavuştuktan sonra verdiği ilk demeçte, “260 gün süren uzun açlık grevi eyleminden sonra zafer kazandım” dedi.

Eymen Eş-Şeravine, işgal yönetiminin kendisine yönelik iki suç işlediğini belirterek, birinci suçun gözaltına alınması ve ikincisinin de ailesinden ve ait olduğu topraklardan uzaklaştırılması olduğunu ifade etti.

Gazze’de de kendisini ailesinin yanında hissettiğini belirten Eş-Şeravine, uzun süren açlık grevi eylemini esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılan ve Batı Yaka’da kalan esirleri ve başta Şeyh Ahmed El-Ca’beri olmak üzere şehitlerin kanlarını korumak için gerçekleştirdiğini söyledi.

Doğduğu topraklara yeniden döneceğine inandığını ifade eden Eş-Şeravine “Allah’ın izniyle Batı Yaka’ya ve Kudüs’e fatihler olarak geri döneceğiz” dedi.

BUGÜN DE KARDEŞİ TUTUKLANDI

Öte yandan Siyonist işgal güçleri bugün sabah erken saatlerde, Eymen Eş-Şeravine'nin kardeşi Cihad Eş-Şeravine'yi gözaltına aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal askerleri Eymen Eş-Şeravine'nin serbest bırakılmasından birkaç saat sonra kardeşi Cihad Eş-Şeravine'nin evine baskın düzenledi. Evin giriş kapısını kıran ve yatak odasına kadar evin her köşesinde uzun süre arama yapan işgal askerlerinin Cihad Eş-Şeravine'nin bilgisayarına el koyduğu, daha sonra kendisini de ellerini bağlayarak gözaltına alıp götürdüğü bildirildi.

İşgal güçleri daha önce de özgürlüğüne kavuşan esir Eymen Eş-Şeravine'nin kardeşinin oğlu İsmail Eş-Şeravine'yi gözaltına almıştı. İsmail Eş-Şeravine'nin Askalan'daki gözaltı merkezinde tutulduğu belirtildi.

Esir Eymen Eş-Şeravine, 260 gün süren açlık grevi eyleminin ardından işgal güçlerince serbest bırakılmış ve Gazze Şeridi'ne sürgün edilmişti.

 

Filistin Haberleri

Siyonist katiller, Gazze’deki evleri patlayıcılarla tuzaklıyor
Siyonistler, UCM’nin “gizli tutuklama kararı” çıkarmasından endişe ediyor
İşgal güçleri Refah'ta sivillerin yaşadığı evi vurdu
Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail hapishanelerinden serbest bırakılanların çoğu sağlık sorunu yaşıyor
Gazze halkı kirli suları içmek zorunda kalıyor