İsrail Askerlerinden Baskın: 8 Gözaltı; 1 Şehit

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın Nebi Salih ile El-Halil kentlerinde 8 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi. Baskında yaralanan bir Filistinli şehit oldu.

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'da 8 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, Batı Şeria'nın Nebi Salih kentinde Filistinlilerin evlerine baskın düzenleyerek, 4 kişiyi gözaltına aldı. 

İsrail askerlerinin El-Halil kentinde de 4 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.

Öte yandan, İsrail askerlerinin, baskınlara tepki gösteren Filistinlilere, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale ettiği kaydedildi. Müdahale sırasında bazı Filistinlilerin, boğulma tehlikesi atlattığı ifade edildi.

Baskında yaralanan bir Filistinli şehit oldu

Öte yandan, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan bir Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, 7 Ekim 2008'de İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu karnından yaralanan ve Nablus'taki Refidiya Hastanesi'nde tedavi gören 45 yaşındaki Ömer Sabah, yaşamını yitirdi.

İsrail güçleri, Batı Şeria ve Kudüs'te evlere sık sık baskın düzenleyerek, çeşitli makamlar tarafından "arandıkları" gerekçesiyle Filistinlileri gözaltına alıyor.

 

Filistin Haberleri

BM Genel Kurulu, UNRWA'nın görev süresini 3 yıl daha uzattı
BM: İşgal altındaki Batı Şeria'da bu yıl günde ortalama 5 saldırı gerçekleştirildi
"Ebu Şebab’ın ölümü İsrail'le işbirliği yapan herkes için kaçınılmaz bir akıbeti"
Cuma namazını Selahaddin Camii’nin enkazında kıldılar!
Mervan Bergusi'nin hayatından endişe ediliyor!