İsrail Aksa Yasağına Tepki Gösteren Filistinlilere Saldırdı

İşgal güçleri, 40 yaş altı Müslüman erkeklerin Aksa'ya alınmamasına tepki gösteren Filistinlilere saldırdı.

İsrail polisi, içinde Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Kudüs'ün etrafı surlarla çevrili Eski Şehri kuşatarak, barikatlar arkasından kimlik kontrolü yaptı. Şehrin ana girişlerinden Şam Kapısı'nda polisin 2 Filistinli genci gözaltına almak istemesine cemaat tepki gösterdi. Bunun üzerine atlı polis destekli İsrail güçleri Filistinlilere saldırdı.
 
İsrail güçlerine taş atarak direnen iki genç gözaltına alındı. Polisin kurduğu barikatların yüz metre kadar gerisinde yeniden toplanan cemaat cuma namazını sokakta geç saatte kılabildi.
 
Ayrıca Kudüs'ün Ra's el-Amud ve Vadi el-Cevz mahallelerinde de benzer olaylar yaşandı. Cuma namazını sokakta kılan cemaate İsrail güçleri ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle saldırdı. Filistinlilerin taş ve havai fişekle karşılık vermesinin ardından büyüyen olaylar ara sokaklarda bir müddet devam etti. 
 
Aksa'da 8 bin Müslüman namaz kılabildi
 
Öte yandan Mescid-i Aksa Müdürü Ömer Kisvani, AA muhabirine yaptığı açıklamada 8 bin civarında Müslümanın Aksa'da cuma namazı kılabildiğini belirtti. 
 
Söz konusu olaylar nedeniyle Kudüs'te ve diğer bölgelerde İsrail polisi Filistinliler saldırdı.
(AA)

Filistin Haberleri

Kudüs'te 200 aile zorla yerinden edilme tehlikesiyle karşı karşıya
Katil İsrail askerleri, Doğu Kudüs'te bir Filistinliyi daha katletti
Düğün merasimi için uygun bir zaman değil
İsrail kardeşime ne yaptı?
Filistinliler, cuma namazını kapatılan Mescid-i Aksa'nın çevresinde kıldı