İspanya’da İkinci Dalga Paniği: 70 Bin Kişi Karantinaya Alındı

İspanya’da Katalonya’nın ardından artan koronavirüs vakaları nedeni ile Galiçya Özerk Bölgesi’nde bulunan 70 bin nüfuslu La Marina Bölgesi karantina altına alındı.

İspanya’da koronavirüs salgınında ikinci dalga paniği devam ediyor. İspanya’nın Galiçya Özerk Bölgesi’nde bulunan 70 bin nüfuslu La Marina Bölgesi bu geceden itibaren 10 Temmuz tarihine kadar karantina altına alınacak. Bölgeye sadece iş nedeni ile giriş ve çıkış yapılabilecek. Bölgede yaşayanlar ise bölge sınırları içinde serbest dolaşım yapabilecek.

Yetkililer, 10’dan fazla kişinin bir araya gelmesinin yasaklandığını duyururken, sokakta maske takmanın zorunlu olduğunu açıkladı. Yetkililer, vaka artışlarının bölgedeki barlara gelen kişilerin neden olmuş olabileceğini dile getirdi. Galiçya’daki 258 koronavirüs vakasının 117’si La Marina Bölgesi'nde bulunuyor.

Öte yandan dün İspanya'nın özerk bölgesi Katalonya'da artan vaka sayısı nedeniyle 200 bin kişinin yaşadığı Segria Bölgesi karantina altına alınmıştı. İspanya’da toplam vaka sayısı 250 bin 545'e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 28 bin 385'e ulaştı.

Dünya Haberleri

Almanya'da aşırı sıcak alarmı: Yangın riski arttı, ulaşımda aksama uyarısı yapıldı
Çin, 2026'nın ilk çeyreğinde 184,3 milyar dolar cari fazla verdi
Paris'te aşırı sıcaklar nedeniyle son 24 saatte yaklaşık 3 bin kişi hastanelik oldu
Rusya'da akaryakıt kısıtlamaları yaklaşık 20 bölgede sürüyor
Belçika'da yılın en sıcak günü yaşandı