Le Pen: İslamizme karşı amansız bir savaş yönetmemiz lazım

İslam düşmanlığı yaparken yeni terimler üreten İslamofobikler dar ve çirkin dünya görüşleri ile nefret kusmaya devam ediyor.

Fransa'da aşırı sağcı siyasetçi Marine Le Pen, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in son iki yılda 24 camiyi kapatmasını yetersiz görerek daha fazla caminin kapatılmasını talep etti.

Marine Le Pen, Fransız kanalına verdiği demeçte 'Bütün camiler kapatılmalı. İslamizme karşı amansız bir savaş yönetmemiz lazım.' ifadelerini kullandı.

Fransız kanalı BFMTV'de gazeteci Apolline de Malherbe'in sorularını yanıtladı. Le Pen, Fransa İçişleri Bakanı'nı kastederek "Bize 10 yıl boyunca bunu yapmasın Darmanin Bey, zaten 5 yıldır bunu yapıyor. Bir camiyi orada kapatıyor, bir camiyi burada kapatıyor. Arada bir tane vaiz gönderiyor. Fakat topraklarımızdaki bütün radikal camileri kapatması lazım." dedi.

Fransız hükümeti şu ana kadar, "radikalizmle mücadele" adı altında son iki yılda denetime tabi tuttuğu 99 camiden 24'ünü kapattı.

Dünya Haberleri

Almanya'da aşırı sıcak alarmı: Yangın riski arttı, ulaşımda aksama uyarısı yapıldı
Çin, 2026'nın ilk çeyreğinde 184,3 milyar dolar cari fazla verdi
Paris'te aşırı sıcaklar nedeniyle son 24 saatte yaklaşık 3 bin kişi hastanelik oldu
Rusya'da akaryakıt kısıtlamaları yaklaşık 20 bölgede sürüyor
Belçika'da yılın en sıcak günü yaşandı