IŞİD Tuzhurmatu’ya Saldırdı: 2 Peşmerge Öldü

Irak’ta Salahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinin üç ayrı köyüne IŞİD tarafından düzenlenen saldırılarda 2 Peşmerge’nin öldüğü, 6’sının da yaralandığı bildirildi.

Irak’ta Salahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinin kaymakamı Şelal Abdul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Kerkük’ün Havice ilçesini kontrolünde tutan IŞİD militanları ilçenin üç ayrı köyüne birden saldırı düzenledi.” ifadesini kullandı.

Musul’da IŞİD’in yenilgiye uğradığını ve militanlarını başka yerlere kaydırdığını söyleyen Abdul, “Peşmerge güçleri tarafından korunan Tuzhurmatu ilçesine bağlı Abbud, Hıleve ve Bir Ahmet köyüne yönelik düzenledikleri saldırılarda 2 Peşmerge hayatını kaybetti, 6’sı da yaralandı.” şeklinde konuştu.

Irak Haberleri

Irak’tan Suriye’ye "ortak güvenlik ve ekonomik koordinasyon" mesajı
Tom Barrack yönetiminde Irak milislerini neler bekliyor?
Irak'ta “silahın yalnızca devletin elinde toplanması” için kurulan komitenin çalışmalarına başladığı duyuruldu
Trump, Tom Barrack'ı Türkiye ve Suriye görevlerinin yanı sıra Irak Özel Temsilcisi olarak atadı
Ali el-Zaidi ve Yeşil Bölge'de siyasi çözüm illüzyonu