İşgalci İsrail rejimi: "İsraillilerin uçakla yurt dışına çıkışına izin vermeyin"

İşgalci İsrail rejiminin, siyonistlerin dönmesi için tahsis edilecek uçakların, İsrail'den ayrılmak isteyen vatandaşlarca kullanılmasına müsaade edilmemesi için yerel hava yolu şirketlerine talimat verdiği bildirildi.

Haaretz gazetesindeki habere göre, İran ile çatışmaların sürdüğü İsrail'de, işgalci  İsrail uyrukluların yurt dışına uçakla çıkmalarını zorlaştıracak bir adım atıldı.

Tel Aviv yönetiminin, yurt dışında mahsur kalan İsraillilerin ülkeye dönmesi için tahsis edilecek uçakları, İsrail'den ayrılmak isteyen vatandaşların kullanmasına izin verilmemesi için yerel hava yolu şirketlerine talimat verdiği belirtildi.

Bu kararın, İran ile yaşanan çatışmalar nedeniyle Ben Gurion Havalimanı'ndaki aşırı kalabalık ve ayrılmayı bekleyen yolcular arasında toplu can kaybı riski yaşanabileceği endişesiyle alındığı ileri sürüldü.

Haberde ayrıca İsrail'in İran ile yaşanan çatışmalar nedeniyle uçuşların askıya alınmasının ardından yurt dışında kalan vatandaşlarını tahliyeye hazırlandığı bildirildi.

İsrail'in 13 Haziran'da İran'a saldırmasıyla başlayan olaylar nedeniyle 100 ila 200 bin arasında İsraillinin yurt dışında mahsur kaldığı kaydedildi.

Bu İsraillilerin ülkelerine getirilmesi için Tel Aviv yönetiminin tahliye uçuşları yapmayı planladığı ifade edildi.

Ayrıca, tahliye uçuşlarının, 19 Haziran'dan önce başlamasının beklenmediği aktarıldı.

Tahliye için belirlenen plan doğrultusunda İran'ın misillemeleri nedeniyle uçuşların kısıtlı sayıda yapılacağı ve günde ortalama 5 bin kişinin ülkelerine geri getirilmesinin öngörüldüğü belirtildi.

Haaretz, 100 ila 200 bin arasında İsraillinin yurt dışında kalması nedeniyle tahliyelerin 3 haftadan fazla zaman alabileceğine işaret etti.

Dünya Haberleri

“Ellerimin kan içinde olduğunu hissettim”
ABD Adalet Bakanlığı, Epstein dosyalarında adı geçen kişilerin listesini Kongreye iletti
AB liderleri Münih konferansında Trump'ın Gazze “Barış Kurulu”nu kınadı
Mahkemeler, ICE’nin 5 ayda 4.400'den fazla kişiyi yasadışı olarak hapse attığına hükmetti
Pegasus skandalından sonra Siyonist İsrail bu kez de yeni casus yazılım Graphite ile gündemde