İşgalci İsrail Askerleri Filistinli Bir Genci Katletti!

İşgalci İsrail askerlerinin, Gazze sınırındaki göstericilere açtığı ateş sonucu 16 yaşındaki bir Filistinli gencin hayatını kaybettiği bildirildi.

AA’da yer alan habere göre, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, işgalci İsrail askerlerinin, Gazze sınırında gösteri yapan gençlere açtığı ateş sonucu yaralanan 16 yaşındaki bir gencin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini ifade etti.

Yerel kaynaklar da işgalci İsrail askerlerinin Gazze'deki el-Bureyc Mülteci Kampı'nın doğu sınırında işgal rejimi İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlallerini protesto eden bir grup gence gerçek ve plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz ile müdahale ettiğini aktardı.

Kaynaklar, işgalci İsrail askerlerinin göstericilere müdahalesi sırasında açtığı ateş sonucu yaralanan Filistinli bir gencin hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

İşgal rejimi İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve İsrailli yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle ekim ayından bu yana Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de gerginlik yaşanıyor. İşgalci İsrail askerleri, saldırıları protesto eden Filistinlilere sert müdahalelerde bulunuyor.

Filistin Haberleri

Siyonist katiller, Gazze’deki evleri patlayıcılarla tuzaklıyor
Siyonistler, UCM’nin “gizli tutuklama kararı” çıkarmasından endişe ediyor
İşgal güçleri Refah'ta sivillerin yaşadığı evi vurdu
Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail hapishanelerinden serbest bırakılanların çoğu sağlık sorunu yaşıyor
Gazze halkı kirli suları içmek zorunda kalıyor