İşgalci İsrail Askerleri Batı Şeria'da 6 Filistinliyi Gözaltına Aldı!

Batı Şeria’da düzenlenen yürüyüşe müdahale eden işgalci İsrail askerleri, 6 Filistinliyi gözaltına aldı.

İşgalci İsrail askerlerinin, Batı Şeria'da düzenlenen yürüyüşe müdahale ederek 6 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Yahudi Yerleşimine Karşı Gençler Topluluğu Koordinatörü İsa Amr, konuya dair AA muhabirine yaptığı açıklamada, el-Halil kentinin Eski Şehir semtinde bulunan ve işgalci İsrail ordusu tarafından 2000 yılında kapatılan “Eş-Şuheda (Şehidler) Sokağı”nın yeniden açılması, Yahudi yerleşimcilerin bu sokaktan kovulması ve yerleşimciler tarafından el konulan evlerin sahiplerine iadesi talebiyle protesto düzenlediklerini belirtti.

İşgalci İsrail askerlerinin kendilerine göz yaşartıcı gaz ve ses bombasıyla müdahale ettiğini aktaran Amr, 6 kişinin de askerler tarafından gözaltına alındığını ifade etti.

AA

Filistin Haberleri

İşgal ordusu Gazze'nin güney ve kuzeyinde geniş çaplı yıkımlar gerçekleştiriyor
Nail Barguti, sürgündeki Filistinli tutuklular için dünyaya harekete geçme çağrısı yaptı
İsrailli generalin iki yıllık soykırımın ardından söyledikleri: “Savaş başarısız oldu, kayıplar artıyor”
Refah Sınır Kapısı’ndan geçişler beklenenin yüzde 25’inde kaldı
Ebu Ubeyde'den çetelere: Akıbetleri ölüm ve yok oluştur