İşgalci Askerler Filistinli Tutuklunun Evini Havaya Uçurdu!

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentinde bulunan ve Filistinli tutuklu Ahmed Cemal Kanba’ya ait olan evin işgalci İsrail askerleri tarafından patlayıcılarla havaya uçurulduğu bildirildi.

Buldozerlerle işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentine baskın düzenleyen işgalci İsrail askerleri, Filistinli tutuklu Ahmed Cemal Kanba’nın evini patlayıcılarla havaya uçurdu.

AA’da yer alan habere göre, tutuklunun evinin yerle bir edilmesine tepki gösteren Filistinli gençler ile işgalci İsrail askerleri arasında arbede yaşandı.

İşgalci İsrail askerleri Filistinlilere gaz bombasının yanı sıra gerçek ve plastik mermilerle müdahale ederken, Filistinli gençler taş ve molotofkokteyli atıp lastik yakarak cevap verdi.

İşgalci İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, olaylar sırasında bir askerin hafif şekilde yaralandığı ve tedavi için hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Ahmed Cemal Kanba, bir Yahudi yerleşimcinin öldürülmesi olayına katıldığı iddiasıyla aylar önce gözaltına alınmıştı.

Filistin Haberleri

Filistinli gazeteci: Bir ağrı kesiciden bile mahrum bırakıldım
Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler Batı Şeria’da Filistinlilerin araç ve evlerine saldırdı
İşgal zindanları işkence ve insanlık dışı uygulama merkezleri durumunda
BM raporunda İsrail saldırılarında Filistinli çocukların yaşadıklarına ilişkin sarsıcı tanıklıklar yer aldı
"Sarı Hat" Gazze’ye yaklaşıyor