Gazze Şeridi'nde 10 Ekim'de yürürlüğe giren ateşkese rağmen İsrail ordusunun ihlalleri ve yıkım operasyonları devam ediyor. Al Jazeera'nın aktardığı bilgilere göre, işgal güçleri Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde ve "Sarı Hat" olarak adlandırılan bölgenin gerisinde çok sayıda binayı patlayıcılarla havaya uçurdu. Han Yunus'un doğusundaki bölgeler ise İsrail tankları ve helikopterleri tarafından yoğun ateş altına alındı.
Geri dönenler korku içinde
Haberde, evlerine dönmeye çalışan Filistinli ailelerin, devam eden topçu ateşi ve askeri hareketlilik nedeniyle büyük bir korku ve istikrarsızlık içinde yaşadığı belirtildi. Öte yandan sahadaki bir diğer gelişme olarak, Kızılhaç ve İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan oluşan ortak bir ekibin, Gazze'nin Zeytun mahallesinde İsrailli bir esirin cesedini arama çalışmalarına yeniden başlayacağı bildirildi.
BM'den kış felaketi uyarısı
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Gazze'deki insani durumun kışla birlikte felakete dönüşebileceği uyarısında bulundu. Raporda, 1.7 milyon kişinin dondurucu soğuklarla, gıda ve su kıtlığıyla karşı karşıya olduğu vurgulandı. Özellikle 50 bin hamile kadının sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle güvenli doğum imkanından yoksun olduğu belirtildi. İsrail'in kışlık barınma malzemelerinin girişini engellemesi ise durumu daha da ağırlaştırıyor.