İşgal Polisi İHA Sistemine Giren Filistinli Mühendisi Gözaltına Aldı

Filistinli yazılımcı gençler işgalcinin güvenlik sistemlerine girmek için programlar geliştiriyor.

İşgal polisi, işgal istihbaratının işgal ordusu hava kuvvetlerine ait insansız hava araçlarının sistemine girmeyi başaran Filistinli bir yazılım mühendisini gözaltına aldığını öne sürdü.

İşgal polisi sözcüsü Luba Samri, işgal rejimi başsavcılığının Bi'r Es-Seba'daki mahkemeye Filistinli bir genç hakkında iddianamesini sunduğunu ve iddianamenin casusluk, suç işlemek ve bilgi aktarmak için komplo kurmak, insansız hava araçlarının sistemlerine ve bilgisayarlara sızmak suçlarını içerdiğini söyledi.

İşgal polisi sözcüsü, Filistinli gencin işgal polisi ve iç istihbarat birimi "Şabak"ın ortak operasyonu ile "Filistinli Yetenekler" programına katılmak üzere Gazze Şeridi'nden ayrılırken gözaltına alındığını bildirdi.

İşgal televizyonu 2'nci kanalı ise Gazze'nin Er-Rimal Mahallesi sakinlerinden 23 yaşındaki Mecd Cevad Muhammed Avida'nın daha önce Filistinli Yetenekler Kulübü (TALENT) Müdürü olarak görev yaptığını ve işgal güçlerine ait insansız hava araçlarının sistemlerine girdiğini ifade etti.

İşgal televizyonunun haberinde, Filistinli gence yöneltilen suçlar arasında ayrıca İsrail trafik polisinin kameralarını gözetleyen bir program ve Ben Gurion Havaalanı'ndaki uçak ve yolcu trafiğini takip için bir program geliştirmenin de bulunduğu belirtildi.

FİEM

Filistin Haberleri

İşgal ordusu Gazze'nin güney ve kuzeyinde geniş çaplı yıkımlar gerçekleştiriyor
Nail Barguti, sürgündeki Filistinli tutuklular için dünyaya harekete geçme çağrısı yaptı
İsrailli generalin iki yıllık soykırımın ardından söyledikleri: “Savaş başarısız oldu, kayıplar artıyor”
Refah Sınır Kapısı’ndan geçişler beklenenin yüzde 25’inde kaldı
Ebu Ubeyde'den çetelere: Akıbetleri ölüm ve yok oluştur