İşgal Ordusu Batı Şeria'da 21 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgalci İsrail ordusunun, Batı Şeria'da 21 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Ramallah'ın güneydoğusunda 8, Nablus ve Ramallah'ın kuzeyinde 3’er Hamas mensubu ile Cenin ve Beytullahim'de aranan 3’er kişi ve Doğu Kudüs'te Ebu Dis'te 1 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Cenin'de 11 boru tipi bomba, iki silah, av silahları, çok sayıda mühimmat ile silah yapımında kullanılan maddelerin ele geçirildiği kaydedildi.

İsrail askerleri, Batı Şeria ve Kudüs'te çeşitli suçlamalarla sık sık Filistinlileri, evlerine baskınlar düzenleyerek gözaltına alıyor. Baskınlar sırasında Filistinli gençler ile askerler arasında zaman zaman ölümle sonuçlanan gerginlikler yaşanıyor.

Filistin kurumlarının raporlarına göre, İsrail hapishanelerinde 6 binden fazla Filistinli tutuklu bulunuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Filistin Haberleri

İşgal ordusu Gazze'nin güney ve kuzeyinde geniş çaplı yıkımlar gerçekleştiriyor
Nail Barguti, sürgündeki Filistinli tutuklular için dünyaya harekete geçme çağrısı yaptı
İsrailli generalin iki yıllık soykırımın ardından söyledikleri: “Savaş başarısız oldu, kayıplar artıyor”
Refah Sınır Kapısı’ndan geçişler beklenenin yüzde 25’inde kaldı
Ebu Ubeyde'den çetelere: Akıbetleri ölüm ve yok oluştur