İşgal Mahkemesinden Aziz Duveyk'e 12 Ay Hapis Cezası

İsrail işgal mahkemesi Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk'e 12 ay hapis cezası verdi. Ahrar Merkezi, esir milletvekillerinin serbest bırakılmasını istedi.

İşgal rejimindeki Ofer Askeri Mahkemesi bugün öğle saatlerinde, Filistin Parlamentosu Başkanı Aziz Duveyk'e 12 ay hapis ve 6 bin şikel para cezası verdi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuşan Kudüs milletvekili Ahmed Atvan, işgal mahkemesinin Duveyk'i 12 ay hapis ve 6 bin şikel para cezası ile cezalandırdığını söyledi.

Batı Yaka'da birçok aktivistin, milletvekilinin ve eski esirin gözaltına alındığı operasyonlar sırasında gözaltına alınan Filistin Parlamentosu Başkanı Duveyk, 16 Haziran 2014'ten bu yana işgal zindanlarında esir tutuluyor.

Bu arada, "Ahrar" Esir Araştırmaları ve İnsan Hakları Merkezi, Duveyk'e verilen cezayı kınayarak, başta Filistin Parlamentosu Başkanı olmak üzere işgal zindanlarında tutulan tüm esirlerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Ahrar Merkezi, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın kazandığı 2006 seçimlerinden bu yana işgal güçlerinin Filistinli milletvekillerini kasıtlı olarak hedef aldığını ve Filistin halkına karşı görevlerini yerine getirmelerine engel olduğunu söyledi.

İşgal rejimi zindanlarında başta Filistin Parlamentosu Başkanı Aziz Duveyk olmak üzere çoğu Hamas üyesi 12 milletvekili bulunuyor.

Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, geçen yıl 12 Haziran'da Batı Şeria'da 3 Yahudi yerleşimcinin kaybolması ve akabinde ölü bulunmasının ardından Siyonist İsrail askerlerinin başlattığı geniş kapsamlı operasyonlar sırasında gözaltına alınmıştı.

Sağlık sorunları olan Duveyk, daha önce de birkaç kez İsrail güçleri tarafından gözaltına alınmıştı.

 

Filistin Haberleri

Siyonist katiller, Gazze’deki evleri patlayıcılarla tuzaklıyor
Siyonistler, UCM’nin “gizli tutuklama kararı” çıkarmasından endişe ediyor
İşgal güçleri Refah'ta sivillerin yaşadığı evi vurdu
Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail hapishanelerinden serbest bırakılanların çoğu sağlık sorunu yaşıyor
Gazze halkı kirli suları içmek zorunda kalıyor