İşgal Güçleri, Amir Ebu Îşe ve Mervan El-Kavasimi'yi Şehit Etti

El-Halil’de 3 Siyonist gencin kaçırılıp öldürülmesinden sorumlu tutulan 2 Filistinli bu sabah İsrail askerlerince şehit edildi.

Mervan el-Kavasame ve Ammar Ebu Ayşe isimli iki mücahit 12 Haziran’da el-Halil’de 3 yerleşimci İsraillinin kaçırılmasından sorumlu tutulmaktaydılar. İsrail işgal güçleri 30 Haziran’da cesetleri bulunan bu 3 İsrailliyi gerekçe göstererek Hamas’a yönelik saldırılarını artırmış, ardından Gazze’ye karşı vahşi bir savaş yürütmüştü.

El-Halil sakinleri bu sabah şafak vaktinde işgal birliklerinin bir evi kuşattıklarını ve ardından çok yoğun silah sesleri duyulduğunu bildirdiler.

İsrail askeri sözcüsü Yarbay Peter Lerner, el-Kavasame ve Ebu Ayşe’nin çıkan çatışma neticiesinde öldürüldüklerini söyledi.

El-Halil Belediye Başkanı Kemal Hamid ise “Bu sabah Halil Üniversitesi bölgesinde işgal güçlerinin operasyonu sonucu el-Kavasame ve Ebu Ayşe şehit edildiler Bu taammüden işlenmiş cinayetleri lanetliyoruz” dedi.

3 Siyonist gencin kaçırılması ve ardından cesetlerinin bulunması konusu kimi çevrelerde yoğun spekülasyon malzemesi olmuş, hatta kimi İslami çevreler bu eylemin Siyonistlerin bir komplosu olduğu tezini dahi savunmuştu. 

Filistin Haberleri

Siyonist katiller, Gazze’deki evleri patlayıcılarla tuzaklıyor
Siyonistler, UCM’nin “gizli tutuklama kararı” çıkarmasından endişe ediyor
İşgal güçleri Refah'ta sivillerin yaşadığı evi vurdu
Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail hapishanelerinden serbest bırakılanların çoğu sağlık sorunu yaşıyor
Gazze halkı kirli suları içmek zorunda kalıyor